Spania anunţă că va cumpăra alte 50 de milioane de doze de vaccinuri

Guvernul spaniol a anunţat marţi că a decis să cumpere 50 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri contra Covid-19 de la trei laboratoare, numărul dozelor rezervate ajungând la mai mult de 100 de milioane, potrivit AFP.

Author: Georgiana Balaban marți 01 decembrie 2020 , 22:13

spania doze vaccin coronavirus
Doze de vaccin coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La reuniunea de marţi, Consiliul de miniştri a aprobat cumpărarea a 20,9 milioane de doze de vaccin  dezvoltate de Janssen, 8,3 milioane de de Moderna şi 23,5 milioane de CureVac, care vor fi furnizate în cadrul acrodurilor semnate de Uniunea Europeană cu aceste laboratoare.

Țara care a decis să mai cumpere alte doze de vaccin împotriva CORONAVIRUS

Executivul socialistului Pedro Sanchez a anunţat deja luna trecută că va primi vaccinuri de la alte două companii farmaceutice: 31,6 milioane de doze de vaccin produs de AstraZeneca şi 20,9 milioane de doze din cel produs de Pfizer-BioNTech, asigurându-şi astfel un total de peste 105 milioane de doze.

spania doze vaccin coronavirus
Spania cumpără mai multe doze de vaccin covid-19.[Sursa foto: PixaBay]

Cea mai mare parte din vaccinuri necesită două doze, iar aceste achiziţii vor ajunge pentru a imuniza cel puţin 52,5 milioane de persoane, mai mult decât 47 de milioane de locuitori cât are Spania.

Citeste si: Cine are prioritate la vaccin? Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19

Citeste si: Marea Britanie va începe campania de vaccinare anti-COVID-19

Guvernul a precizat că vaccinurile rămase vor fi destinate "misiunilor de solidaritate" în beneficiul ţărilor care au dificultăţi de acces la vaccin.

"Spania are acces garantat la vaccinuri care vor începe să fie furnizate începând din ianuarie şi care vor fi gratuite pentru cetăţeni", a asigurat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Maria Jesus Montero, în timpul unei conferinţe de presă.

Spania este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie ale Europei, cu mai mult de 45.000 de morţi şi peste 1,6 milioane de cazuri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si