Specialistii in sanatate cer anularea Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din cauza virusului Zika

Un grup de 150 de experti s-au adresat Organizatiei Mondiale de Sanatate si cer sa anuleze Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care au loc in august. Specialistii cer asta din cauza virusului Zika, suspect pentru explozia de cazuri de microcefalie din Brazilia.

Editor: Viorela Precupas sâmbătă 28 mai 2016 , 10:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

##CITAT88##

De la inceputul anului si pana acum, peste 4.000 de cazuri de microcefalie s-au inregistrat in Brazilia. Virusul Zika este "suspectul numarul 1" pentru explozia numarului de boli. In prezent, nu exista tratament sau vaccin care sa protejeze impotriva infectiei cu virusul Zika, scrie Daily Mail.

Un grup de 150 de experti in sanatate au cerul Organizatiei Mondiale a Sanatatii sa amane sau sa mute Jocurile Olimpice.

Ei sustin ca Rio de Janeiro nu este un loc sigur, din cauza virusului Zika. Specialistii arata din cauza acestui virus se nasc copii cu anomalii.

"Un risc inutil este reprezentat de faptul că 500.000 de turişti străini din toate ţările participă la Jocurile Olimpice şi ar putea dobândi acea tulpină, pentru a se întoarce acasă în locuri unde Zika poate deveni endemică. Totodată, cel mai mare risc este ca atleţii să contracteze virusul şi să revină în ţări sărace care nu au înregistrat încă o epidemie de Zika", se arată în scrisoarea trimisă OMS.

Cu toate acestea, Organizatia Mondiala a Sanatatii nu considera ca este necesar ca Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro sa fie mutate sau amanate.


"Brazilia este una dintre cele aproximativ 60 de ţări şi teritorii care au raportat răspândirea continuă a virusului Zika prin intermediul ţânţarilor. Dar oamenii continuă să se deplaseze între aceste ţări şi teritorii pentru o varietate de motive. Cel mai bun mod de a reduce riscul de boli este de a urma sfaturi de călătorie privind sănătatea publică".

"Nu există niciun motiv de sănătate publică pentru a anula sau a amâna desfăşurarea Jocurile Olimpice de la Rio", a declarat si seful Centrelor SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Dr. Tom Frieden.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si