Specialistii te invata cum sa nu iti iei teapa de Black Friday. Mare atentie la site-urile dubioase!
Mai sunt 3 săptămâni până la celebra "Vinere Neagră", dar în România s-a furat deja startul. ##VIDEO32651##

Mai mult ca niciodată, bătălia s-a mutat din magazinele clasice pe Internet. De asta profită şi infractorii, care şi-au întins capcanele în mediul virtual. Cum să profitaţi la maximum de reducerile din 18 noiembrie, dar şi cum să vă feriţi de prădătorii virtuali, vă spunem chiar acum.
Potrivit definitiei, "Black Friday" inseamna, in mod absolut evident, "Vinerea neagra", adica ziua in care toate reducerile sunt la superlativ. Anul acesta, insa, un comerciant s-a gandit sa puna la bataie "luna neagra", adica 30 de zile de oferte speciale. Ceea ce este perfect corect si legal, spun cei de la Protectia Consumatorului, atat timp cat se respecta regulile de vanzari promotionale.
Sub sloganul "cel mai mare Black Friday ever", magazinele din acest lant sunt pline, deja, de produse la oferta.
Promotiile se vor schimba o data la saptamana, dar cele mai bune reduceri vor fi pastrate pentru zilele dinaintea lui 18 noiembrie, atunci cand are loc adevarata "Vineri Neagra".
Aproape jumatate din cumparaturile facute in 2015 de Black Friday au fost din spatele unui monitor de calculator. Bucuria comerciantilor, dar si a portofelului nostru, pentru ca exista unele trucuri extrem de… profitabile.
Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri
Citeste si: „Ascult muzica noastră și plâng” Cristina Ciobănașu nu poate uita ce a trăit cu Vlad Gherman- wowbiz.ro
Daca ati gasit deja produsul sau produsele pe care doriti sa le cumparati de Black Friday, atunci listele fizice sunt deja istorie.
Tot Internetul este prietenul nostru cel mai bun. Acest site, de exemplu, este un agregator. Adica va alegeti produsele si, de Black Friday, veti avea afisate toate site-urile din Romania care il au la vanzare. Preturile sunt la nivel crescator, asa ca veti sti cel mai bine unde veti gasi valoarea cea mai mica pe care sa o platiti.
Si, uite-asa, cu doar doua click-uri de mouse ati economisit si bani si timp. Daca, totusi, sunteti genul care prefera telefonul mobil, atunci avem si pentru voi cateva sfaturi.
"De Black Friday cineva ar vrea, in mod special, sa iti fure datele de pe card sau sa te puna sa platesti pentru bunuri fictive." spune Liviu Arsene, specialist in securitate cibernetica.
Iar asta nici macar nu e foarte greu, avertizeaza specialistii.
"Se creeaza foarte multe site-uri fictive. Daca tu, ca si utilizator, intri pe un site unde nu vezi o conexiune securizata, acel https si acea iconita verde in stanga link-ului, inseamna ca e posibil ca site-ul sa nu fie unul legitim", spune Liviu Arsene, specialist in securitate cibernetica.
Si, pe principiul "ce pare o oferta prea buna sa fie adevarata probabil ca nu este", expertii in securitate va sfatuiesc sa nu accesati orice link cu super reduceri pe care il primiti in ziua de Black Friday. Sau macar sa va instalati un soft antivirus, mai ales daca telefonul ruleaza pe Android.
99% din atacurile cibernetice sunt indreptate spre smartphone-urile cu Android. Iar 1 din 4 mesaje publicitare primite pe telefonul mobil a ascuns si o amenintare virtuala.

