Spectacol pe cer! Cum s-a vazut superluna albastra sangerie la Constanta

A fost spectacol pe cer seara trecuta. Superluna albastra sangerie a impresionat o lume intreaga. Fenomenul a fost vizibil si la noi. La Constanta, oamenii s-au adunat pe faleza si au imortalizat acest moment rar intalnit.

V.P., joi 01 februarie 2018 , 13:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Superluna albastra sangerie  i-a atras pe constanteni ca un magnet.

-Nu am putut s-o ratez, sa nu o imortalizez. Am si un telefon de nici o saptamana. Si sa-l inaugurati. Exact sa-l inaugurez cu o secventa incredibila. Nu-mi gasesc cuvintele, foarte frumos.

- Credeti-ma sunt din 1999, 7 martie si nu am mai pomenit o luna asa de frumoasa ca aceasta.

Spectacolul  dat de luna pe cer  s-a reflectat si in apa marii iar  imaginea a fost  de... basm.

Chiar si cei care nu au avut aparate foto sau telefoane performante s-au bucurat  de frumusetea acestui fenomen  astronomic extrem de rar.

Trei fenomene astronomice  au avut loc : luna albastra, o eclipsa de luna si perigeu lunar. Cele trei fenomene concomitente au fost denumite de oamenii de stiinta  "superluna albastra sangerie"'. La  noi  in tara , doar eclipsa de luna nu  s-a putut  observa

Simona Dobre, expert Planetariu:  Toti locuitorii de pe teritoriul Romaniei nu au putut vedea aceasta eclipsa decat prin penumbra, un lucru care este insesizabil pana la urma.

Superluna albastra sangerie a putut fi vizibila   in mai multe colturi ale lumii

Simona Dobre, expert Planetariu: A prezentat o faza de totalitate fiind vizibila ca eclipsa totala in continentul asiatic, australian si in vestul Americii de Nord. Evident si pe Pacific, cei care au calatorit pe mare au putut s-o surprinda.

De o super luna albastra sangerie ne vom mai putea bucura abia in 2037.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si