Spitalul Municipal Dorohoi arată deplorabil,  plin de gândaci și de mizerie. O mamă venită cu copilul său la spital a filmat întreaga întâmplare. Managerul unității medicale a dat deja o declarație oficială cu privire la situația prezentată de femeie.

Citește si: Valul de viroze umple deja spitalele

Unitatea medicală este insalubră, potrivit imaginilor filmate de o mamă care a fost internată acolo cu fiul ei.

Încăperile sunt pline de gândaci, pereți scorojiți, igrasie și mizerie. O femeie din Botoșani a filmat și a publicat imaginile, iar managerul instituției nu neagă situația de acolo.

Spitalul din Dorohoi, plin de mizerie

Mama a precizat că imaginile postate de ea pe o rețea de socializare sunt din salonul în care a fost internată în Spitalul Municipal Dorohoi, potrivit monitorulbt.ro.

„Priviți Spitalul Dorohoi, ce frumos are tot felul de gândaci pe aici în spital, mizerie cât de mult se poate, condiții nu sunt, apă caldă nici nu se pune vorba", spune femeia în postare.

Citește si: Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România. Bilanțul infectărilor ajunge la 38 de pacienți

Tânăra mamă s-a plâns și de relația cu medicii. Femeia spune că băiatul ei a fost neglijat, deși avea febră mare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

„Tu le zici de copil că are febra 39,5 și ea zice nu vezi că am treabă, așteaptă, am treabă. Am așteptat cu copilul arzând la ea doar să mă bage în seamă și, surpriză, niște algin pentru o febră așa mare", mai spune botoșăneanca.

Reacția oficială a reprezentanților spitalului

Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal, a dat replica după imaginile apărute în spațiul public.

Acesta nu neagă situația din spital, dar susține că el a făcut tot ce a putut pentru a crea un mediu salubru. De vină ar fi clădirea veche.

„Noi nu putem nega acele imagini şi nici nu putem fi ipocriți să prezentăm tot felul de scuze. Din păcate, situația este de așa natură în momentul de față.
Pavilionul este dat în funcțiune din 1985. Are 37 de ani. S-au făcut reparații în cursul anilor, dar tâmplăria este veche şi apar şi gândaci.

Noi am făcut dezinsecție şi vineri şi luni. Facem de câte ori este nevoie, dar din păcate la ora actuală nu putem face mai mult. Toată clădirea este prinsă într-un proiect de reabilitare totală, iar în toamna lui 2023 vom avea clădirea renovată. Până atunci ne descurcăm cum putem.

Să închidem secția de pediatrie nu putem. Ar însemna să trimitem totul la Botoșani, într-o perioadă cu adresabilitate crescută. Facem eforturi şi facem tot posibilul să tratăm pacienții cât mai bine", a spus medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Citește si: Explozie în apartament, bebeluș la spital

Citeste si: Ce spune Elena Merișoreanu despre căsnicia ei? Cum a reacționat artista când a aflat că soțul o înșelase cu prietena sa. „Eu eram rea de gură, îl tocam la cap.”- kfetele.ro

Citeste si: Festivalul Electric Castle 2024, buget-record pentru ediția aniversară- radioimpuls.ro

Managerul spitalului a vorbit și în legătură cu modalitatea în care a fost tratat copilul. Oficialul afirmă că s-a făcut tot ce a trebuit, iar pacientul nu ar fi avut febră atât de mare.

„A fost tratat cum trebuie şi cu tot ce trebuie. Drept dovadă, a şi fost externat, cu starea ameliorată.

În acel moment era un caz foarte grav în secție şi atenția personalului era îndreptată spre acel copil. Iar copilul doamnei nu avea în niciun caz febra atât de mare cum a afirmat dumneaei. Avem însă o anchetă internă şi vom lămuri toate aspectele", a declarat managerul unității, Valerian Andrieş.

Citește si: Copilul i-a murit în pântece, după ce a fost nevoită să aștepte 11 ore într-un salon, deși medicul declarase că este o urgență


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si