„În primul rând eu cred că sistemul e foarte expus în momentul de faţă, fiindcă această presiune pe care nu pune cineva, dar pacienţii care se prezintă la spital trebuie trataţi, vă daţi seama că orice sistem are o limită. În condiţii de criză, de război, pentru că se poate spune că e un război cu această boală, măsurile sunt excepţionale. În ceea ce priveşte procedurile, dacă au fost îndeplinite sau nu, ele trebuie respectate categoric”, a

declarat medicul Alexandru Rafila,  duminică la Antena 3.

Ce se va întâmpla cu noile cazuri de infectări COVID-19

El a mai spus că „e foarte important ca în perioada următoare, majoritatea spitalelor să primească pacienţi cu acest coronavirus”.

spitale covid 19 rafila
Pacienții COVID-19 din spitale.[Sursa foto: PixaBay]

„Am fost în Bacău şi acolo au avut ideea de a coordona activitatea pentru ca fiecare spital să primească pacienţi COVID, sigur pe circuite separate. Dar lucrul acesta trebuie făcut de urgenţă pentru că la cât de supraaglomerat e sistemul, ori se întâmplă ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, ori ajungem la supraaglomerare mai mare”, a completat social-democratul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Citeste si: Ce scuză a găsit un român pentru lipsa declarației pe propria răspundere? Polițiștilor nu le-a venit să creadă când au auzit explicația: „Pe cuvânt că intram în casă, dar...”

Citeste si: Responsabil OMS: Oamenii trebuie să aibă încredere în vaccinuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Acesta a vorbit şi despre posibilitatea amenajării unor zone suplimentare care pot funcţiona pentru pacienţii COVID-19.

„Sau să se poată amenaja zone suplimentare care pot să funcţioneze şi să fie la dispoziţia acestor pacienţi. Lucrul acesta trebuie făcut cât mai repede, sperăm să se stabilizeze numărul de cazuri, tot la 10.000 pe zi înseamnă că sunt foarte multe persoane internate, iar spitalele nu mai fac faţă la fluxul acesta mare de pacienţi”, a conchis reprezentantul României la OMS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si