Sporuri de 85% la salariile românilor. Cine beneficiază de aceste bonusuri

Guvernul României a aprobat miercuri, 25 mai, actul normativ care creează cadrul legal de compensare financiară. Anumiți angajați din țară vor beneficia de sporuri de până la 85%.

Author: Albert Matei joi 26 mai 2022 , 12:38

Sporuri de 85% la salariile românilor. Cine beneficiază de aceste bonusuri

Sporuri de 85% la salariile românilor. Cine beneficiază de aceste bonusuri

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu siguranță, vestea este una îmbucurătoare pentru o anumită categorie de angajați din România. 

Cine sunt românii care vor beneficia de sporuri de 85%?

Astfel, angajații care lucrează în spitale și îngrijesc pacienți bolnavi de Covid-19 vor primi sporuri de până la 85%, având în vedere situația de risc epidemiologic. 

Decizia vine în contextul în care Guvernul României a aprobat miercuri actul normativ care stabilește cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile medicale care se ocupă de îngrijirea pacienților diagnosticați cu virusul Sars-CoV-2. 

Citeste si: VIDEO- Oficial. Salariile în agricultură vor crește la cel puțin 3000 lei brut pe lună

Guvernanții au stabilit să acorde sporul pentru condiții de muncă deosebit de periculoase în procent de la 55% până la 85% pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar. Schimbările se produc în spitalele care se ocupă cu transportul, recoltarea probelor biologice sau testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea dar și tratamentul pacienților care sunt suspecți sau confirmați cu Covid-19. 

Citeste si: Veste bună despre salariile profesorilor. Ce propunere a făcut ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

OUG privind mărirea salariului minim cu 200 de lei 

Guvernul a mai aprobat, săptămâna trecută, posibilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei. 

“Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscale, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, un act normativ aprobat astăzi prin care Executivul, aşa cum a promis şi aşa cum pachetul ‘Sprijin pentru România’, elaborat la nivelul coaliţiei de guvernare, a stabilit în urmă cu o lună, aprobă facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

Citeste si: VIDEO- Guvernul a decis: 700 de lei în plus pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei și amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni pentru cetățenii care au dificultăți financiare

Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază la nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 de lei lunar, fără a include sporuri sau alte adaosuri, se va duce majorarea la 2.750 de lei lunar, majorare pentru care nu se va datora impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii”, a fost mesajul transmis de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Capital.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 1 iunie 2022 și se aplică până la data de 31 decembrie 2022. 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si