Stai intr-o locuinta incadrata in clasa I de risc seismic? Vei fi evacuat silit de Guven

Potrivit Profit.ro, proprietarii locuintelor incadrate in clasa I de risc seismic vor fi evacuati temporar.

A.L., marți 07 martie 2017 , 15:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Masura vine in urma deciziei Guvernului de consolidare a cladirilor. Proprietarii care vor refuza masuratorile necesare, vor fi evacuati silit, prin ordonanta judecatoreasca.
Primariile vor pune la dispozitia proprietarilor locuinte in care oamenii sa stea pe parcursul lucrarilor, iar plata chiriei si banii necesari mutarii vor fi alocati din bugetul local.
Banii alocati de la buget pentru consolidarea cladirilor vor trebui restituiti astfel:

- de catre proprietarii locuintelor, persoane fizice, a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat, in rate lunare egale fara dobanda, cu o durata de rambursare de pana la 25 de ani de la data receptiei la terminarea lucrarilor de interventie; in cazul intarzierii la plata a ratelor cu mai mult de 30 de zile se calculeaza majorari de intarziere la ratele scadente;

- de catre proprietarii spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta, inclusiv cele definite la art. 2 alin. (5) lit. a), persoane fizice si juridice, a sumelor alocate de la bugetul local, in rate lunare egale cu o dobanda fixa de 5% pe an, cu o durata de rambursare de pana la 5 de ani de la data receptiei la terminarea lucrarilor de interventie; in cazul intarzierii la plata a ratelor cu mai mult de 30 de zile se calculeaza majorari de intarziere la ratele scadente.

Majorarile de intarziere sunt in cuantum de 1% pe luna sau fractiune de luna.

Vanzarea, in decurs de 5 de ani de la receptia terminarii lucrarilor, a spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta, proprietate privata a persoanelor fizice sau juridice, va fi conditionata de rambursarea integrala a ratelor neachitate, actualizate la data instrainarii.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si