Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

Nea Mitica doarme de o luna intr-un camion in care si-a facut un culcus din fan. Isi  pazeste cultura de floarea-sorelui zi si noapte."Nu mai pot, nu mai rezist, ziua treaba acasa, noaptea stau aici", a spus el.

Omul este disperat, nu mai stie ce sa faca pentru a-si salva munca de o vara

"Asta e un joc de capre, aici, nu e porc este capra! Se strang gramada cate 20-30  si apoi se  intorc si joaca hora unirii aici pana cand ramane asa".


"Zici ca baga plugul de 40 cm asa baga si rimeaza, nu putem cosi, nu putem baga cositoarea -nu merge sa coseasca, asa se rupe masina, se rupe tot".

Oamenii trebuie sa stea in schimburi de paza pe campuri pentru ca  animalele salbatice au inceput sa  atace  si ziua. Fac focuri, si tot felul de zgomote cu ajutorul unor trambite  pentru a  tine la distanta lighioanele.


"Am adus si caini si pocnitpori, am adus si oameni m-am organizat cu cetatenii astia, PAMNATUL IL AM IN ARENDA, DACA EU NU SCOT NIMIC, CE FAC".

Un alt localnic a gasit o alta metoda sa alunge msitretii  si caprele salbatice: a pus un radio intr-un copac.

"Un radio…canta toata noaptea si e sperietaore. Noi turuim in partea asta la vale, radio canta aici, altii turuie acolo, trambitele".


In total 25 de hectare de culturi au distrus animale salbatice din primavara si pana acum.

Suparati, oamenii  au mers la primar iar acesta le-a promis ca-i va  despagubi conform legii,in functie de paguba

In ultimii 2 ani numarul mistretilor, a caprioarelor  si a caprelor salbatice s-a dublat in padurile din judetul Neamt.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si