Stare de alerta in Bacau din cauza defrisarilor facute in nestire. Sute de oameni in pericol din cauza alunecarilor de teren

E stare de alertă în judeţul Bacău! Zeci de oameni au fost evacuaţi de jandarmi pentru că o parte din munte ameninţa să-i îngroape.. în propriile case! Ar putea fi chiar mai rău de-atât, spun autorităţile, care sunt gata să mute încă o sută de oameni din calea alunecărilor de teren.

Editor: Viorela Precupas luni 13 iunie 2016 , 19:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

E jale, e foarte periculos pentru toata zona asta. Situatia e foarte grava

Nu ne putem juca aici. Pot muri oameni.


Din aer se vad cel mai bine proportiile dezastrului care ameninta orasul. Sute de mii de metri cubi de pamant amestecat cu trunchiuri si cu bolovani vin spre oameni.
E doar o chestiune de timp, pana cand bucata de munte va inghiti casele, una dupa alta.

Viorel Miron  -PRIMARUL ORASULUI COMANESTI: c red ca in cateva ore sau maximum zile va fi in sat, aici.

Localnicii sunt disperati. Au doar cateva ore la dispozitie sa stranga ce au mai de pret si sa fuga la rude.

paduri
paduri
Degeaba spera oamenii ca, daca-si intaresc portile, vor putea opri prapadul.

Daca patrunde pe aici, pe poarta, incepe sa impinga casa asta. Si urmatoarea, si urmatoarea.

Ne putem pune contra lui Dumnezeu.

Tot ce li se intampla nu e de la Dumnezeu. Este pretul platit de acesti sarmani pentru defrisarile facute in nestire. Degeaba a incercat primarul sa reimpadureasca muntii si sa stearga urmele jafului facut de altii, ani la rand. Prea tineri, copacii plantati nu pot tine in frau tonele de pamant imbimbat de-atatea ploi.

"Nu s-a luat nicio masura, domnule primar. Pentru ca toti care au furat, nu le-a facut nimeni nimic. Au fost in mana cu padurarul, au fost mana-n mama cu politistul. Eu, daca ma duceam acolo, "domnule, mi-au furat padurea. E, las-o naibii."

Alte o suta de persoane sunt in pericol. Autoritatile monitorizeaza zona si, daca se va impune, toate familiile din cartierul amenintat vor fi evacuate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si