Comisia Europeană a prezentat miercuri un raport de evaluare asupra progreselor înregistrare în ultimele 12 luni în sensul obţinerii reciprocităţii regimului de vize în relaţia cu Statele Unite, în contextul în care, pentru Blocul comunitar, este singurul caz de nonreciprocitate.

Statele Unite somate să elimine vizele pentru toate țările UE

"Reciprocitatea în materie de vize este un principiu fundamental al politicii comune a vizelor în Uniunea Europeană, iar Comisia Europeană menţine angajamentul deplin de a obţine, ca prioritate, călătorii fără vize spre Statele Unite pentru toate ţările membre UE"

, informează Executivul Uniunii Europene.

"În acest scop, Comisia Europeană va continua acţiunile în relaţia cu Statele Unite, în coordonare cu cele cinci state membre ai căror cetăţeni încă au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite; procedura este orientată spre obţinerea de rezultate", precizează Comisia Europeană, scrie Mediafax. 

Statele Unite somate să elimine vizele pentru toate țările UE

Cetăţenii din cinci state membre UE- România, Bulgaria, Republica Cipru, Croaţia şi Polonia- au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite. Cetăţenii americani nu au nevoie de vize pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu muncește la 17 ani pentru a-i trimite bani de azil tatălui ei, după ce fostul milionar a pierdut tot!- wowbiz.ro

sursa foto: Libertatea 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si