Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a specificat alocarea de peste 9,3 miliarde de lei pentru cheltuieli bugetare și peste 14 miliarde de lei pentru credite de angajament. Mai mult  decât atât, Programul "Rabla Plus" va beneficia de un buget record de un miliard de lei.

În contextul programului Casa Verde Fotovoltaice, un subiect de mare interes pentru numeroși cetățeni, Fechet a prezentat planuri de validare rapidă a dosarelor neaprocesate imediat după publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern privind bugetul AFM.

Cu peste 65.000 de beneficiari care și-au selectat deja instalatorul, ministerul își propune să extindă acest număr la 90.000. Fechet exprimă optimismul că lista completă a beneficiarilor va fi finalizată rapid, urmând să fie deschisă o nouă sesiune pentru program imediat după aprobarea listelor.

„Referitor la programul Casa Verde Fotovoltaice, despre care îmi scriu foarte mulți cetățeni, ne propunem ca, în 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial a HG privind bugetul AFM, să validăm toate dosarele rămase. Avem până acum peste 65.000 de beneficiari care au ales deja instalatorul. Îi aşteptăm şi pe ceilalţi până la 90.000. Sperăm ca vineri să avem întreaga listă a beneficiarilor care aşteaptă de atât de mult timp. Imediat ce vom aproba listele, vom deschide o nouă sesiune”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Programul Casa Verde Fotovoltaice: O etapă esențială pentru sustenabilitatea în România

Într-o eră în care schimbările climatice și sustenabilitatea devin preocupări centrale la nivel global, România face pași importanți spre un viitor mai verde prin programul Casa Verde Fotovoltaice. Această inițiativă ambițioasă nu doar că marchează progresul țării în adoptarea surselor regenerabile de energie, dar joacă și un rol crucial în democratizarea accesului la energie verde pentru cetățeni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Programul Casa Verde Fotovoltaice își propune să stimuleze utilizarea energiei solare în rândul gospodăriilor, oferind subvenții pentru instalarea sistemelor fotovoltaice. Aceasta reprezintă o oportunitate extraordinară pentru cetățeni de a reduce costurile cu energia și, în același timp, de a contribui la protecția mediului. Prin conversia la energia solară, gospodăriile devin nu doar consumatori, ci și producători de energie, având posibilitatea de a vinde surplusul neutilizat rețelei naționale.

Impactul programului Casa Verde Fotovoltaice depășește beneficiile individuale, având potențialul de a transforma întreaga infrastructură energetică a României. Reducerea emisiilor de carbon, diminuarea dependenței de combustibilii fosili și creșterea securității energetice sunt doar câteva dintre avantajele pe termen lung. De asemenea, prin stimularea cererii de sisteme fotovoltaice, programul contribuie la dezvoltarea sectorului de energie regenerabilă, creând noi locuri de muncă și susținând economia locală.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”- radioimpuls.ro

Programul Casa Verde Fotovoltaice este un pas semnificativ spre independența energetică a României. Prin încurajarea utilizării surselor de energie regenerabilă, țara se poate îndepărta treptat de importurile de energie și poate reduce vulnerabilitatea la fluctuațiile prețurilor la energie pe piețele internaționale.

Aceasta este o strategie pe termen lung pentru asigurarea unei surse de energie sustenabile și accesibile pentru toți cetățenii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si