Totodata, statul trebuie sa plateasca, in plus, cheltuieli de judecata de 1,5 milioane de euro, au declarat, miercuri, pentru News.ro, reprezentanti ai Ministerului Energiei. Informatia a fost confirmata si de grupul Enel, printr-un comunicat.

Statul roman a fost reprezentat, in proces, de Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), companie aflata in subordinea Ministerului Energiei, informeaza News.ro.

Litigiul a fost declansat in 2013, in urma unui raport al Curtii de Conturi din 2012, in care se sustinea ca Enel nu ar fi respectat angajamentele de dupa preluarea Electrica Muntenia Sud.

Statul roman a solicitat peste 900 milioane euro drept despagubiri, dar sentinta Curtii de la Paris a stabilit ca Enel nu trebuie sa plateasca nimic, iar statul roman trebuie sa achite cheltuielile de judecata, de circa 1,5 milioane euro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Poziția corectă a mâinii la măsurarea tensiunii. Ce să nu faci cu 30 de minute înainte- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

Enel considera ca decizia ar trebui sa punia capat discutiilor legate de indeplinirea angajamentelor de dupa privatizare.

"Enel considera ca rezultatul arbitrajului pune capat unei serii de opinii si speculatii ce au fost initiate de raportul Curtii de Conturi din 2012. Decizia demonstreaza ca Enel si-a indeplinit obligatiile din contractul de privatizare, inclusiv pe cele legate de investitiile realizate in companiile ce au rezultat – Enel Distributie Muntenia si Enel Energie Muntenia", se arata intr-un comunicat al Enel.

Compania italiana sustine ca se va concentra, de acum, pe dezvoltarea afacerilor din Romania.

"Angajamentul nostru in Romania ramane consistent. Astazi, avem cele mai bune companii de distributie din tara in ceea ce priveste calitatea serviciului si una dintre cele mai inovative companii de furnizare si suntem increzatori in perspectivele de crestere ale afacerilor locale”, a declarat Georgios Stassis, country manager al Enel Romania.

Enel detine trei din cele opt distributii regionale de energie electrica din Romania, pe care le-a preluat incepand din 2005. Grupul are 2,7 milioane de clienti pe piata romaneasca, in zona Capitalei, Banat si Dobrogea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si