SUA avertizează cu privire la o boală legată de covid-19 la copii

Autorităţile americane îi avertizează pe profesioniştii din sănătate cu privire la o maladie inflamatorie rară, potenţială mortală, care afectează copiii şi care probabil are legătură cu covid-19, relatează AFP.

Author: M.A. vineri 15 mai 2020 , 13:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Boala- denumită sindrom multiinflamator la copii (MIS-C) de către Centrele americane de prevenţie şi luptă împotriva maladiilor (CDC)- a fost semnalată prima oară la sfârşitul lui aprilie în Regatul Unit.

Aproximativ 100 de cazuri- şi cel puţin trei morţi- au fost raportate ulterior în statul New York.

”Prestatarii de îngrijiri care au tratat sau tratează pacienţi în vârstă de până în 21 de ani care corespund criteriilor (maladiei) MIS-C trebuie să semnaleze suspectarea unor cazuri Departamentului Sănătăţii local”, au subliniat joi CDC.

Citeste si: Reguli pentru călătoria cu mijloacele de transport în comun. Noile măsuri intră în vigoare pe 15 mai

Aceste criterii sunt apariţia unor simptome precum febra şi inflamarea mai multor organe care necesită o spitalizare, imposibilitatea stabilirii unui diagnostic şi expunerea la covid-19 sau confirmarea bolii la pacient.

Medicii care seconfruntă cu această boală au observat simptime similare celor ale maladiei Kawasaki- un sindrom vascular care-i afectează pe copiii mici şi a căror cauză rămâne necunoscută.

Potrivit CDC, ipoteza acestei maladii este necesar să fie luată în calcul ”la orice moarte infantilă pentru care există proba infecţiei cu SARS-Cov-2”, numele noul coronavirus care cauzează maladia covid-19.

Citeste si: Slovenia, prima ţară din UE care afirmă că a învins epidemia covid-19

Apariţia acestor simprome inflamatorii pare să aibă loc la patru sau şase săptămâni după ce copilul a fost infectat cu virusul- după ce a dezvoltat deja anticorpi-, a declarat pentru AFP pediatrul Sunil Sood de la Centrul Medical pentru Copii Cohen din New York.

”Ei au virusul, corpul lor a luptat împotriva acestuia. Însă acum există acest răspuns imunitar amânat şi excesiv”, explică medicul.

Citeste si: Pandemia face ravagii. Sute de mii de romani ramasi someri abia au ce sa puna pe masa

Sporind şi mai mult misterul care înconjoară această boală, niciun caz de acest fel nu a fost raportat la copii în Asia- inclusiv în China, unde a apărut virusul în decembrie.

Unii observatori avansează că acest lucru are motive genetice, potrivit lui Sunil Sood.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si