Astfel, liniile directoare, care vor fi aplicate doar în cazul vaccinurilor Pfizer şi Moderna, s-ar putea aplica la jumătatea lunii septembrie.

SUA recomandă administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID la opt luni după a doua doză

Această recomandare a expertilor din SUA vine în timp ce varianta Delta a coronavirusului este dominantă în Statele Unite şi autorităţile sanitare analizează dacă vârstnicii ar trebui să primească toamna aceasta doza suplimentară.

Totodată, Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor şi alimentelor, a modificat săptămâna trecută autorizaţiile de utilizare de urgenţă pentru serurile Moderna şi Pfizer/ BioNTech pentru a permite celor cu sisteme imunitare slăbite să primească a treia doză. Este vorba despre cei care nu au dezvoltat un răspuns imun adecvat împotriva coronavirusului chiar şi după ce au fost complet vaccinaţi.

Astfel, primi care vor primi mai a treia doză este persoanlul sanitar, mai exact lucrătorii din centrele de îngrijire şi vârstnicii, care au fost primii vaccinaţi odată ce serurile au primit autorizare pentru utilizare de urgenţă, în luna decembrie.

SUA recomandă administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID la opt luni după a doua doză
SUA recomandă administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID la opt luni după a doua doză[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Citeste si: Companiile Pfizer şi BioNTech au depus datele unui studiu clinic pentru autorizarea rapelului vaccinului anti-Covid-19

Din luna deceembrie si până în prezent, mai mult de 198 de milioane de oameni au primit, în SUA, cel puţin o doză de vaccin anti-Covid, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, cu peste 168 de milioane de oameni complet vaccinaţi.

În SUA, numărul contaminărilor, din cauza variantei Delta este în continuă creștere

De mai mult timp, autoritățile au precizat că datele arată că oamenii sunt suficient protejaţi în faţa Covid-19, inclusiv a variantei Delta, după ce au primit două doze de Pfizer sau Moderna ori o doză din vaccinul Johnson

& Johnson. Dar oficialii americani au clarificat duminică faptul că se pregătesc pentru posibilitatea că momentul pentru doza suplimentară să vină mai curând.

Însă, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a pronunţat împotriva planurilor privind doza suplimentară, spunând că ţările sărace au administrat doar 1% din dozele disponibile, în timp ce zece ţări au folosit 75% din rezerve.

Citeste si: Florin Cîțu a vorbit despre pedeapsa primită în SUA: „Cred că bere am băut. Nu pot să duc 7-8 beri”

Tot el a recomandat, într-un text publicat săptămâna trecută de Time, o amânare până la finalul lunii viitoare, permiţându-se astfel vaccinarea a cel puţin 10% din populaţia fiecărei ţări.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si