Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Surpriză pentru elevi

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Miercuri, elevii de clasa a 8-a susţin examenul la Matematică de la Evaluarea Naţională 2020. Cum vor arăta subiectele?

Author: A.M.S. marți 16 iunie 2020 , 14:41

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică
Subiecte EDU.ro 2020 Matematică
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Proba la Matematică va începe la ora 09:00, iar elevii vor avea la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele primite.

Subiectele la Matematică vor fi publicate în acest articol imediat după încheierea examenului. Baremul de corectare va fi disponibil pe EDU.ro la ora 15:00.

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Elevi înscrişi

La Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul București, conform situației centralizate de către Ministerul Educației și Cercetării.

Citeste si: Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2020. Cum vor arăta subiectele din acest an?

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Examenul a început luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică. 10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă.

MODEL Subiecte Evaluare Naţională 2020 Matematică

Subiecte Evaluare Nationala 2020 Matematica
Subiecte Evaluare Nationala 2020 Matematica

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Subiecte Evaluare Nationala 2020 Matematica
Subiecte Evaluare Nationala 2020 Matematica

 

Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 4.337 de centre de examen.

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Rezultate şi contestaţii

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00- 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00- 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică
Subiecte EDU.ro 2020 Matematică

Citeste si: EDU.ro Barem Evaluare Naţională 2020 Română. Află ce notă vei lua

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Reguli pentru elevi

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise, după finalizarea ultimei probe prevăzute în Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Citeste si: Subiecte Evaluare Naţională Română 2020: Cum se acordă punctajele?

Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie- 4 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni.

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică
Subiecte EDU.ro 2020 Matematică

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Măsurarea temperaturii

În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor astfel:

  • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depășească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;
  • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră;
  • Observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

Citeste si: Subiecte Evaluare Naţională 2020 Română: Varianta 5 JPG şi PDF

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Măsuri speciale

Reamintim faptul că fiecare centru de examen va dispune de echipamente și materiale de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini, etc). De asemenea:

  • se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de examen (pupitre, mese, scaune), clanței ușii, mânerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide;
  • intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de examen și alte încăperi, vor fi semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat;
    se asigură existența, în regim permanent, de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar;
  • În sălile de clasă examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 m unul față de celălalt.

Citeste si: Subiecte Română Evaluare Naţională 2020: "Zborul" de Sorin Titel şi genul epic

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică
Subiecte EDU.ro 2020 Matematică

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Sesizarea eventualelor nereguli

Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE- 0800801100- pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 15- 18 iunie, între orele 8:00- 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Câţi elevi s-au prezentat la prima probă?

Luni, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale- etapa 2020. La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 161.038 de candidați, iar 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen- dintre aceștia, 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați/carantinați. Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială (29 iunie- 4 iulie). Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 (trei) candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Citeste si: Subiecte şi barem Română Evaluare Naţională 2020 EDU.ro

Subiecte EDU.ro 2020 Matematică. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si