Datele de la Deutsche Rentenversicherung, disponibile pe  meine-pension.de  arată că peste 2,9 milioane de pensii au ajuns la pensionarii cu pașapoarte non-germane anul trecut.

Pensii mari pentru cetățenii non-germani

Potrivit ihre-vorsorge.de , majoritare au fost pensiile pentru limita de vârstă, în număr de aproximativ două milioane. Astfel, în jur de 189.200 de pensii au fost destinate persoanelor cu handicap, iar aproximativ 647 de mii de euro au fost dați către văduvi.

De asemenea, au existat și peste 48 de mii de pensii pentru copiii orfani străini și aproximativ 1.300 de pensii de care au beneficiat familiile monoparentale, cu copii în întreținere.

Citește și: FOTO/VIDEO- Și-a sacrificat totul și a ajuns să doarmă în mașină ca să economisească bani pentru tratamentul soției sale, grav bolnavă. Povestea emoționantă a unui profesor pensionar

Însă, pensiile cetățenilor străini sunt mult mai mici decât ale celor pensionarilor germani. Datele asigurărilor de pensie arată că cetățenii germani pensionați pentru limită de vârstă au primit anul trecut, în medie, 1.111 euro, pe când străinii au primit 585 de euro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Diferența este făcută prin faptul că imigranții și-au încheiat doar o parte din viața profesională în Germania. În plus, unii imigranți au locuri de muncă mai slab plătite decât cetățenii germani.

Pensiile de invaliditate și de urmaș, mai mici pentru străini

Veniturile de invaliditate și de urmaș pentru asigurații străini sunt, în medie, mai mici decât ale germanilor. Astfel, plățile nete ale străinilor care nu au capacitatea de muncă au fost de 708 euro, față de 960 de euro, sumă primită de cetățenii germani cu handicap.

Diferența dintre aceste sume o reprezintă un procent de 26%.

Pensiile pentru văduve străine au fost de peste 593 de mii și, în medie, acestea au primit 371 de euro pe lună, față de cele primite de femeile din Germania, care au obținut 790 de euro pe lună.

Citește și: Azilele groazei. Tot ce trebuie să știi despre cazul care a revoltat întreaga Românie

În ceea ce privește plățile către beneficiarii bărbați ai unei pensii de urmaș, diferența dintre străini și germani nu este la fel de semnificativă, cu o medie de 288 euro pentru cetățenii străini și până la 411 euro pentru cetățenii germani, potrivit stiridiaspora.ro.

805 euro pe lună pentru românii pensionați în Germania, anul trecut

Pensiile cetățenilor proveniți din Europa sunt diferite. Astfel, potrivit asigurărilor de pensii, foștii angajați din Maroc și Tunisia au primit anul trecut 840 de euro, cei din India și Iordania au primit 828 și 800 de euro.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Spor pentru hemoroizi în Piatra Neamț. Ce alte beneficii vor avea bugetarii

Românii pensionați în Germania au primit 805 euro pe lună, iar cetățenii polonezi, turci și sârbi au avut, în medie, 765 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si