Summit unic in istoria UE

Nicoleta Dragusin, trimisul special al STRILOR KANAL D, ne explica de ce summitul european din Romania este diferit de reuniunile la nivel inalt obisnuite.

D.S., joi 09 mai 2019 , 15:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De obicei, liderii UE se aduna intr-o sala de consiliul si discuta problemele aflate pe agenda summitului, dar, la Sibiu, lucrurile au stat diferit.

„Este un summit unic in isoria Uniunii Europene. Este pentru prima data cand vad sefi de state, sefi de guverne ca ies in fata cladirii in care se desfasoara lucrarile reuniunii si dau mana cu multimea, vorbesc cu oamenii. Au facut asta presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Consiliului European, Donald Tusk, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si președintele Romaniei, Klaus Iohannis”, transmite Nicoleta Dragusin.

Liderii UE vor discuta despre următoarea agendă strategică a UE pentru perioada 2019-2024 şi vor schimba opinii cu privire la provocările şi priorităţile UE în perspectiva următorilor ani.

Agenda actuală a fost convenită în iunie 2014 de către Consiliul European şi se axează pe cinci domenii prioritare: locuri de muncă, creştere economică şi competitivitate; autonomizarea şi protejarea cetăţenilor; politicile privind energia şi clima; libertate, securitate şi justiţie, dar şi UE ca actor mondial puternic.

Mai multe informații despre acest subiect vezi în exclusivitate la ȘTIRILE KANAL D, începând cu ora 19:00.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si