Situația cazurilor de Covid în creștere alarmează populația, însă este cu atât mai îngrijorător cu cât din ce în ce mai mulți copii sunt infectați cu virusul.

Citeste si: Președintele Joe Biden a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Vestea vine la scurt timp după ce a anunțat că suferă de cancer

În Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii "Marie Curie" timpii de aşteptare au depăşit două ore, iar părinții vin din ce în ce mai des cu bebelușii bolnavi.

Valul șase, un val al bebelușilor

" O să rog pacienţii să înţeleagă că s-ar putea ca timpii de aşteptare să se lungească pentru că, în fiecare zi, la UPU se consultă în jur de 300 de copii, iar acum, pentru că numărul pacienţilor COVID pozitiv creşte, trebuie să adăugăm la timpul de aşteptare şi durata rezultatului la PCR", a declarat dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Pe secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă sunt îngrijiţi, în stare gravă, trei minori, între care şi o fetiţă din Fălticeni, judeţul Suceava.

Citeste si: Bilanț coronavirus 21 iulie: Peste 7.000 de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

Starea acesteia a devenit critică brusc şi a fost transferată aseară, împreună cu fratele geamăn şi mama micuţilor, la Spitalul de Copii "Sf.

Maria" din Iași.

Cei mai mulţi bebeluşi sunt internaţi din precauţie, potrivit medicilor. Valul acesta de îmbolnăviri se suprapune cu un val de caniculă, fapt pentru care c risei mici că să se dezhidrateze uşor. În acest context, este nevoie de mai multe paturi de COVID-19 pentru copii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si