Tabere de slabit la SPA-ul lui IPS Teodosie Snagoveanu! Arhiepiscopul pus sub acuzare de DNA detine un complex hotelier la Vatra Dornei, in curtea unei manastiri

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cercetat de DNA pentru fapte de coruptie, detine un hotel cu SPA in Vatra Dornei, prin intermediul unei fundatii pe care o cotroleaza.

D.C., marți 18 octombrie 2016 , 22:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

IPS Teodosie Snagoveanu a ridicat, langa Manastirea Dorna Arini, un complex hotelier cu SPA, unde organizeaza tabere pentru slabit. „Complexul Turistic Procopie si Elisabeta” a vandut in 2013 vouchere pentru tabere destinate persoanelor care vor sa dea jos kilograme. Pentru 10 nopti de cazare, clientul a beneficiat de o oferta de „doar” 1.060 lei, cu reducere. In oferta se specifica faptul ca fiecare client ca avea o dieta personalizata determinata de masuratorile unui kinetoterapeut, folosind aparatul „Nutrisvelt”, sedinte cu ultrasunete, masaje, sauna, bai de ozon, alergare, drumetii, etc. In ultima zi, organizatorii taberei au inmanat premii primilor clasati dupa criteriul „cine a slabit mai mult”, in cadrul unei cine festive.Complexul de la Dorna Arini care apartine fundatiei lui Teodosie

Astfel de manifestari nu au fost accidentale la complexul hotelier cu SPA deschis cu cativa ani in urma, in curtea manastirii. „Baza de tratament” de la Vatra Dornei a gazduit sute de clienti care au venit aici fie in scop medical fie doar turistic. Propritarul de drept al imobilului este „Fundatia Sfintii Procopie si Elispabeta”, controlata de nimeni altul decat Teodosie Petrescu sau IPS Teodosie Snagoveanu, cum mai este el cunoscut.

Povestea aparitiei hotelului in curtea manastirii a starnit un adevarata scandal in presa locala a vremii. In 1999, Teodosie a primit un teren la Dorna Arini, pe care l-a donat bisericii. Aici a fost ridicata o manastire cu banii proveniti din donatii, suma finala situandu-se, se pare la aproximativ 4 milioane euro. In 2003, afacerile manastirii s-au extins prin contruirea unui hotel cu 5 etaje, a unui pavilion administrativ aferent hotelului dar si a unor altor spatii. 7 ani mai tarziu, printr-un act de schimb, manastirea i-a cedat lui Teodosie hotelul si 19 hectare de teren, maicutele ramanand cu biserica, chiliile, clopotnita si jumatate de hectar de faneata.

IPS Teodosie s-a facut remarcat prin extravaganta

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si