Tamara Buciuceanu-Botez, omagiată: Era o lumină atunci când se urca pe scenă; Bucuria de a juca se simţea în fiecare rol interpretat

"Aţi adus multă bucurie în sufletele multor generaţii de români", a scris preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, despre doamna teatrului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez, care a murit marţi, la vârsta de 90 de ani. "Bucuria de a juca se simţea în fiecare rol interpretat. Pentru că îşi iubea şi respecta publicul", a apreciat Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii.

Author: K.B. marți 15 octombrie 2019 , 20:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Actriţa Oana Pellea a scris pe Facebook: "Bunul Dumnezeu să o odihnească pe Doamna Tamara Buciuceanu!".

Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" a transmis un mesaj la moartea actriţei: "Încă o stea a teatrului şi filmului românesc va fi de-acum pe "cerul înstelat deasupra noastră"! A plecat dintre noi, Tamara Buciuceanu-Botez, marea prietenă a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", cea care a jucat de atâtea ori pe scena Sălii Savoy şi care a fost distinsă

anul trecut cu Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate la Gala Premiilor "Stela Popescu". De acum, cele două regine ale comediei şi ale revistei vor continua să strălucească în galaxia marilor artiste, întru nemurire".

Citeste si: Zeci de poliţişti, jandarmi, pădurari şi localnici caută un bărbat care a plecat în pădure după lemne de foc şi nu s-a mai întors

Citeste si: Mesajul cutremurător al Rodicăi Popescu Bitănescu, după moartea Tamarei Buciuceanu: „Este un drum greu"

"N-am trăit degeaba", spunea acum un an Tamara Buciuceanu-Botez. Aşa este Doamnă, n-aţi trăit degeaba. Aţi adus multă bucurie în sufletele multor generaţii de români. Vă mulţumim! Drum lin printre stele!", a scris preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

"Rolul care a reprezentat-o cel mai bine a fost cel al Vicăi Delcă, din "Dimineaţa pierdută", după Gabriela Adameşteanu", a spus Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii, despre marea actriţă.

"Lumea teatrului românesc este din nou în doliu: în după-amiaza acestei zile a murit Tamara Buciuceanu-Botez, o actriţă polivalentă, care, timp de 65 de ani, a strălucit în roluri pe atât de diverse, pe atât de apreciate de public, atât în teatru, dar şi în televiziune şi în cinematografie. Bucuria de a juca se simţea în fiecare rol interpretat. Pentru că îşi iubea şi respecta publicul. Într-un interviu spunea: ”Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate”. Fără îndoială, rolul care a reprezentat-o cel mai bine a fost cel al Vicăi Delcă, din ”Dimineaţa pierdută”, după Gabriela Adameşteanu. Am cunoscut-o, o sunam din timp în timp, discutam despre teatru, despre viaţa ei în lumea asta, complicată şi plină de provocări, a artei spectacolului, despre grija ei pentru viitorul actorului în România. Îşi păstra intact optimismul, şi simţul umorului. Dumnezeu s-o odihnească în pace!", a scris pe Facebook Ionuţ Vulpescu.

Citeste si: CTP, atac furibund după desemnarea lui Ludovic Orban premier! ”Ar fi bine să fie bine ca să nu fie rău”

Citeste si: Accident devastator în Ploiești. Un tren a lovit în plin o mașină

Florin Călinescu a anunţat: "Doamna Tamara Buciuceanu a plecat dincolo!".

"Of, doamnă! Of, Doamne! Tamara Buciuceanu Botez a plecat dintre noi astăzi, a plecat puţin, dar ea va rămâne mereu cu noi. Am lacrimi în ochi şi sufletul trist, dar ştiu că acum se uită la noi şi vrea să ne vadă că ne trăim viaţa frumos, ca atunci când ne revedem cu toţii să avem multe poveşti. Era o lumină atunci când se urca pe scenă! Mulţumim pentru tot, ştim că ne iubeşti şi ai grijă de noi de sus, te iubim şi noi şi păstrăm în suflet tot ce ne-ai învăţat. Zbor lin, doamna noastră!", este omagiul adus pe pagina de Facebook Eu pot, eu sunt Magician.

Actriţa Cristina Cioran: "Încă o doamnă ne-a părăsit! Drum bun, dragă Doamnă Buciuceanu!".

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut în 1929, în Tighina, Republica Moldova. În 2014, a primit din partea Casei Regale a României decoraţia Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si