Țara din Europa care se închide total pentru 17 zile. "Nu putem întrerupe transmisia COVID-19"

"Toată lumea e rugată să stea acasă", a fost mesajul transmis luni de guvernul Țării Galilor. Premierul galez Mark Drakeford a anunțat decizia dură luată de cabinetul său pentru a întrerupe transmisia de SARS-COV-2.

Razvan Ilie, luni 19 octombrie 2020 , 15:03

tara galilor
Țara Galiilor, în lockdown total
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Țara Galilor va intra într-un lockdown de 17 zile începând de vineri, informează ITV.com. Este a doua stare de urgență pe care țara din Regatul Unit o adoptă de la debutul pandemiei de coronavirus.

Premierul Mark Drakeford a declarat într-o conferință de presă a guvernului de la Cardiff că măsura este necesară pentru a reduce răspândirea coronavirusului înainte de intrarea în iarnă și pentru a preveni ca sistemul național de sănătate (NHS) să fie copleșit.

Citeste si: Ella de la Puterea Dragostei și-a surprins fanii cu o fotografie incendiară: „Cum să pui o așa poză?”

Țara Galilor: Toată lumea, obligată să stea în casă

Blocarea „dură și profundă” a tuturor activităților din Țara Galilor va începe pe 23 octombrie la ora 18:00 și va dura până pe 9 noiembrie, toată lumea fiind „obligată să rămână acasă”.

„Singurele excepții vor fi lucrătorii din domeniile critice și acele profesii în care nu este posibil să lucrezi de acasă”, a spus Drakeford.

mark drakeford
Premierul Țării Galilor, Mark Drakeford, a anunțat luni noul pachet de măsuri

Vaccin experimental împotriva coronavirusului, oferit populației 

China creşte rapid numărul persoanelor care sunt injectate cu vaccinurile sale experimentale, un oraş oferind un vaccin populaţiei, în timp ce o companie de biotehnologie oferă un altul gratuit studenţilor care pleacă în străinătate, potrivit CNBC.

Oraşul Jiaxing, situat la sud de Shanghai, oferă un vaccin în curs de dezvoltare de către compania Sinovac. Grupurile cu risc ridicat, inclusiv persoanele care sunt ”responsabile de operaţiunile de bază ale oraşului”, vor avea prioritate, dar se pot înscrie şi rezidenţii care au nevoie urgentă să fie vaccinate.

Vaccinul se află în etapa finală a studiilor clinice, dar nu a fost încă aprobat. Autorităţile oraşului au declarat că vaccinul este furnizat sub autorizaţie de urgenţă.

Sursa: ITV.com


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si