Țara în care pandemia a făcut ravagii: au murit 300.000 de oameni în plus față de anul trecut!

Noi date statistice venite din SUA arată cât de mare este catastrofa provocată de noul coronavirus pe continentul american. Impactul devastator al pandemiei din SUA depășește toate așteptările anterioare.

Razvan Ilie, miercuri 21 octombrie 2020 , 10:12

Impact devastator al pandemiei în SUA
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În Statele Unite au murit în acest an, în timpul pandemiei, cu aproape 300.000 mai mulţi oameni decât ar fi fost de aşteptat pe baza tendinţelor istorice, indică un raport guvernamental dat publicităţii marţi.

Cel puţin două treimi dintre aceste decese au avut drept cauză noul coronavirus și este foarte probabil ca decesele de coronavirus să fie subraportate, transmite Reuters.

Citeste si: Cercetătorii trag un semnal de alarmă! Măștile care cresc riscul de îmbolnăvire

Tinerii, cei mai afectați în anul pandemiei

Cel mai mare procent de mortalitate în exces din toate cauzele, de 26,5%, se înregistrează la categoria de vârstă între 25-44 de ani.

Raportul Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) estimează că, în intervalul 26 ianuarie - 3 octombrie, în SUA au murit cu 299.082 mai multe persoane decât ar fi indicat media ultimilor şapte ani.

Potrivit CDC, în jur de 216.000 de decese cauzate de coronavirus au fost raportate până la mijlocul acestei luni, cifră care "ar putea subestima impactul total al pandemiei asupra mortalităţii", arată CDC.

Citeste si: Gică Popescu a dezvăluit ce i s-a întâmplat în închisoare, chiar în noaptea morții tatălui său: „N-am mai spus asta niciodată public”

Factorii indirecți care au dus la creșterea deceselor

"Există mulţi factori care ar putea contribui indirect la o creştere a numărului de decese din cauza pandemiei, perturbările în asistenţa medicală fiind unul din factori', a declarat pentru Reuters Lauren Rossen, autoare a studiului, de la Centrul pentru Statistică Medicală al CDC.

Această statistică ar putea omite decesele legate indirect de pandemie, cauzate de perturbări în accesul la serviciile medicale sau în utilizarea acestora, şi de maladii precum Alzheimer, demenţă şi boli respiratorii, se spune în raport. Mortalitatea în exces ar putea reflecta însă şi creşteri în ce priveşte decesele fără legătură cu COVID-19.

Datele statistice arată o creştere disproporţionată a deceselor în rândul grupurilor rasiale şi etnice care au fost văzute ca deosebit de afectate de COVID-19. Procentual, cea mai mare creştere medie comparativ cu anii precedenţi a fost identificată în rândul populaţiei hispanice (53,6%). În cazul populaţiei afro-americane această creştere a fost de 32,9%, iar al persoanelor de origine asiatică, de 36,6%.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si