„Trebuie sa subliniez, exista principiul separatiei puterilor in stat, presedintele a cerut sa se adreseze Parlamentului, nu exista o procedura de adresare catre Guvern. Relatia cu Guvernul este reglementata in altfel: presedintele poate sa participe in anumite cazuri la sedintele de Guvern. Asta este explicatia simpla pentru care Guvernul nu participa si nu a participat nici in trecut cand vine presedintele sa se adreseze Parlamentului”, a precizat Tariceanu.

Intrebat de ce nu au fost trimise invitatii catre diplomati, presedintele Senatului a raspuns:  ”Sunt prezenti cand sunt chemati, cu ocazia Zilei nationale sau alte momente importante” .El a mai spus ca presedintele Romaniei nu poate sa adreseze invitatii cand se adreseaza Parlamentului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Camera Deputatilor nu a transmis nicio invitatie oficiala diplomatilor, sefilor de institutii, liderilor bisericilor si personalitatilor pentru discursul lui Klaus Iohannis din Parlament, asa cum se obisnuieste la astfel de ocazii, au declarat, pentru  News.ro, surse politice.

Mai mult, contrar uzantelor, presedintele tarii nu este asteptat la intrare de catre sefii Parlamentului. Conform articolului 32 din Regulamentul sedintelor comune, ”la sedintele publice ale celor doua Camere pot asista diplomati, reprezentanti ai presei, radioului si televiziunii, precum si cetateni, pe baza autorizatiei sau invitatiei emise de secretarii generali ai aparatelor celor doua

Camere, in conditiile stabilite de birourile permanente si in limita locurilor disponibile”.

Membrii Guvernului sau reprezentantii acestora pot lua parte la lucrarile sedintei comune pe banca ministeriala, mai prevede acelasi articol

„Trebuie sa subliniez, exista principiul separatiei puterilor in stat, presedintele a cerut sa se adreseze Parlamentului, nu exista o procedura de adresare catre Guvern. Relatia cu Guvernul este reglementata in altfel: presedintele poate sa participe in anumite cazuri la sedintele de Guvern.
Asta este explicatia simpla pentru care Guvernul nu participa si nu a participat nici in trecut cand vine presedintele sa se adreseze Parlamentului”, a precizat Tariceanu.
Intrebat de ce nu au fost trimise invitatii catre diplomati, presedintele Senatului a raspuns: ”Sunt prezenti cand sunt chemati, cu ocazia Zilei nationale sau alte momente importante”.
El a mai spus ca presedintele Romaniei nu poate sa adreseze invitatii cand se adreseaza Parlamentului.
Camera Deputatilor nu a transmis nicio invitatie oficiala diplomatilor, sefilor de institutii, liderilor bisericilor si personalitatilor pentru discursul lui Klaus Iohannis din Parlament, asa cum se obisnuieste la astfel de ocazii, au declarat, pentru News.ro, surse politice. Mai mult, contrar uzantelor, presedintele tarii nu este asteptat la intrare de catre sefii Parlamentului.
Conform articolului 32 din Regulamentul sedintelor comune, ”la sedintele publice ale celor doua Camere pot asista diplomati, reprezentanti ai presei, radioului si televiziunii, precum si cetateni, pe baza autorizatiei sau invitatiei emise de secretarii generali ai aparatelor celor doua Camere, in conditiile stabilite de birourile permanente si in limita locurilor disponibile”.
Membrii Guvernului sau reprezentantii acestora pot lua parte la lucrarile sedintei comune pe banca ministeriala, mai prevede acelasi articol

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si