VIDEO - Prețuri record pe litoral. Taxă de 200 de lei pentru amplasarea unui cearşaf la malul mării

Prețurile de anul acesta i-au uimit pe români. Dacă scumpirile au avut loc încă de la începutul anului în țara noastră, acum au explodat și pe litoral.

Author: Georgiana Balaban luni 11 iulie 2022 , 09:20

taxă 200 de lei la mare

Taxă de 200 de lei pentru cine pune cearșaful pe nisip la mare.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cine ajunge în Năvodari și vrea să-și amplaseze un cearșaf la malul mării, în zona unui complex, trebuie să scoată din buzunar 200 de lei. Reprezentanții complexului se scuză și spun că proprietarii apartamentelor sunt medici şi avocaţi, iar ei apreciază intimitatea.

Citește si: Ce sunt, de fapt, accizele și de ce influențează prețul carburanților

Un complex rezidențial din Năvodari solicită o taxă de 200 de lei pentru amplasarea unui cearșaf la malul mării, tariful fiind mai mare decât cel pentru închirierea a două șezlonguri cu umbrelă în primul rând dinspre la apă

Ce spun reprezentanții complexului din Năvodari

Proprietarii complexului spun că este un loc „exclusivist”, unde rezidenții sunt în special medici şi avocaţi care vor intimitate. Ei justifică taxa prin dorința de a „descuraja comportamentul clienților din afara complexului care se aşază cu cearșaful în faţa primului rând de umbrele”.

Citește si: Preturile de pe Litoral nu sperie turiștii

Turiştii care merg pe plaja din faţa unui complex rezidențial din Năvodari, la nord de staţiunea Mamaia, sunt întâmpinați, în zona dinspre mare, de un afiş care anunţă tarifele pentru închirierea şezlongurilor: 150 de lei pe zi două şezlonguri şi o umbrelă, pe primul rând dinspre apă, tarifele scăzând pe măsură de rândul de şezlonguri este mai depărtat de

mal. Cei care vor să stea pe prosop, lângă apă, trebuie să plătească 200 de lei pe zi pentru a putea să pună pe nisip, în faţa primului rând de şezlonguri, un prosop cu dimensiunea de 1,4 pe doi metri.

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Oamenii au reacționat în fața acestor măsuri, iar duminică seară reprezentanții complexului au postat un mesaj pe Facebook.

Citește si: Vigneta Bulgaria 2022: Ce schimbare importantă anunţă MAE

Oficialii complexului rezidențial Marina Surf de la nordul stațiunii Mamaia explică faptul că acesta „este un complex rezidențial exclusivist, unde se pot achiziționa apartamente doar cu recomandare şi odată cu acceptarea unor reguli clare de conduită şi bună conviețuire în cadrul complexului”.

„Proprietarii apartamentelor sunt în majoritate medici şi avocaţi care apreciază intimitatea în complex. Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenților şi invitaților acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearșafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienților din afara complexului care se aşază cu cearșaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, explică, pe rețeaua de socializare oficialii complexului Marina Surf.

Aceștia declară că „zona alocată pentru cearșafuri pe plaja Marina Surf este în suprafaţă de 30% din plaja închiriată, conform legii şi este gratuită”.

Citeste si: „Nu a avut nicio lacrimă, lui nu îi pare rău. Îi pare rău că eu nu m-am stins, atât. A spus că eu i-am cerut să nu chem ambulanța.” Dana Roba a fost pusă față în față cu Daniel Balaciu. Ce și-au spus cei doi- kfetele.ro

Citeste si: Gestul incredibil facut de Gigi Becali la locul accidentului rutier: "Respect. E un om deosebit, față de restul cu bani din țara asta". Internauții l-au copleșit cu mesaje- radioimpuls.ro

Citește si: Preț benzină și motorină joi, 7 iulie 2022. Stațiile peco unde găsești azi cel mai mic preț la benzină și motorină din România

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului aminteşte că, potrivit Ordinului nr. 1.204 din 26 martie 2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind autorizarea plajelor în scop turistic „suprafaţa sectorului/subsectorului de plajă folosită pentru închirierea şezlongurilor şi umbrelelor în suport fix va fi de maximum 70% din suprafaţa totală închiriată, diferenţa reprezentând-o zona destinată plajei pe nisip. La dimensionare nu se vor lua în calcul spațiile destinate amplasării altor dotări de pe plajă”.

Actul prevede obligația celui care închiriază sectorul de plajă să se asigure că zona de 30% destinată plajei fără şezlonguri are inclusiv o latură la apă, dar şi că spațiul pentru şezlonguri şi cel pentru prosoape nu se suprapun.
„Zona destinată plajei pe nisip va fi stabilită în aşa fel încât să nu se suprapună cu zona destinată amplasării şezlongurilor şi va fi încadrată astfel: o latură va reprezenta limita dinspre uscat a plajei, o latură va reprezenta limita dinspre apă a plajei, iar celelalte două laturi vor fi reprezentate de linii imaginare perpendiculare pe limita dinspre apă”, precizează articolul 19 al Ordinului menționat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si