Teodor Melescanu s-a ales cu dosar penal dupa ce si-a numit fiul vitreg consul la Strasbourg

Ministrul de Externe Teodor Melescanu s-a ales cu un dosar penal dupa ce a fost reclamat ca si-a numit fiul vitreg in functia de consul general la Strasbourg.

G. S., sâmbătă 15 septembrie 2018 , 12:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Reclamatia a fost facuta de Bazil Popovici, fost ambasador in Maroc si Portugalia, care spune ca a castigat un concurs in decembrie 2016.

Parchetul general a deschis un dosar penal in rem pentru infractiunile de abuz in serviciu si conflict de interese in cazul ministrului de Externe Teodor Melescanu, care si-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg, scrie G4media.ro.

Dosarul a fost deschis dupa ce, pe 25 iulie, profesorul universitar Bazil Popovici, fost ambasador al Romaniei in Maroc si Portugalia, a facut o plangere penala impotriva lui Melescanu in care reclama faptul ca nu a fost numit in acest post, desi a castigat un concurs in decembrie 2016.

“Selectarea subsemnatului pentru postul de la Strasbourg s-a facut pe baza unor criterii foarte clare: experienta, proiect de misiune, cunoasterea mediului cultural, lingvistic, economic si politic al tarii de resedinta (…) Nominalizarea subsemnatului pentru Strasbourg nu s-a facut printr-un act de vointa guvernamentala (sau ministeriala) si nici pe criterii politice, deoarece nu am nicio afiliere politica, ci prin concurs deschis si pe baza unor criterii clare stabilite si anuntate public”, motiveaza profesorul Bazil Popovici in plangerea depusa la Parchet.

 

Sursa: Click

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si