Scandalul în care este implicat părintele Visarion Alexa aduce schimbări în practicile preoților. Autoritățile au transmis că se impun noi reguli legate de condiția preoților, printre care și testarea psihologică a acestora. Măsura vine ca un semnal de alarmă al cazului care s-a mediatizat în România, după ce mai multe femei au declarat că au fost agresate de preot.

Citește si: O altă enoriașă intervine în scandalul cu părintele Visarion Alexa: "Sunt ca plastilina în mâinile tale. Te iubesc..."

Așadar, preoții vor fi testați psihologic după scandalul preotului Visarion Alexa pentru a vedea dacă sunt apți să-și desfășoare slujba. Preotul Visarion este implicat într-un caz grav de agresiune față de femei.

Măsura a fost propusă de ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, care spune că ar trebui să existe câteva schimbări în privința regulilor care țin de buna desfășurare a activităților din biserică.

Anunț pentru toți preoții din România

Preoții au parte de o serie de schimbări după ce părintele Visarion a fost acuzat, de mai multe, femei că le-a agresat fizic. Această poveste a stârnit revoltă în rândul oamenilor. De aceea o serie de schimbări urmează să aibă loc în rândul preoților. Astfel se va elimina riscul de a se mai întâmpla astfel de cazuri în bisericile din România.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citește si: Alte acuzații pe capul lui Visarion Alexa

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a propus impunerea unor noi reguli în biserică, printre care și testarea psihologică a preoților. Arhiepiscopul crede că această măsură odată implementată, îi va putea depista pe preoții care riscă să aibă un comportament neadecvat față de femeile care trec pragul bisericilor.

Preotul dorește ca toți preoții să fie supuși unei comisii de specialitate și uneia medicale, dar să și prezinte un dosar propriu care să conțină cazierul lor judiciar, prin care să demonstreze că nu au avut probleme cu legea sau dosare penale.

Citește si: Părintele Visarion: "Postul este un medicament!" Legătura incredibila dintre post si cancer!

Totodată sunt propuse și alte două acte, și anume o recomandare a duhovnicului și încă două persoane, dar și o adeverință emisă de medicul de familie.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 25 octombrie 2024: Berbecii sunt hotărâți să își facă ordine în viață. Scorpionii se confruntă cu probleme de sănătate - radioimpuls.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

Cazul în care este implicat părintele Visarion a luat amploare în România în ultima perioadă, după ce a fost acuzat de un număr în continuă creștere de femei. Ele au mărturisit că au fost agresate sexual de către preot, astfel că a devenit unul dintre cele mai mediatizate cazuri.

Citește si: Visarion Alexa, declarații halucinante despre soția lui, în spațiul public: „Deși are 40 de ani, soția mea arată ca o puștoaică de 18 ani”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si