Preoții vor fi testați psihologic. Măsura vine în urma scandalului de agresiune față de femei

O nouă măsură va fi implementată în țara noastră: toți preoții vor fi testați psihologic. Anunțul a fost făcut în urma scandalului de agresiune față de femei.

Author: Georgiana Balaban vineri 07 octombrie 2022 , 08:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Scandalul în care este implicat părintele Visarion Alexa aduce schimbări în practicile preoților. Autoritățile au transmis că se impun noi reguli legate de condiția preoților, printre care și testarea psihologică a acestora.

Măsura vine ca un semnal de alarmă al cazului care s-a mediatizat în România, după ce mai multe femei au declarat că au fost agresate de preot.

Citește si: O altă enoriașă intervine în scandalul cu părintele Visarion Alexa: "Sunt ca plastilina în mâinile tale. Te iubesc..."

Așadar, preoții vor fi testați psihologic după scandalul preotului Visarion Alexa pentru a vedea dacă sunt apți să-și desfășoare slujba. Preotul Visarion este implicat într-un caz grav de agresiune față de femei.

Măsura a fost propusă de ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, care spune că ar trebui să existe câteva schimbări în privința regulilor care țin de buna desfășurare a activităților din biserică.

Anunț pentru toți preoții din România

Preoții au parte de o serie de schimbări după ce părintele Visarion a fost acuzat, de mai multe, femei că le-a agresat fizic. Această poveste a stârnit revoltă în rândul oamenilor. De aceea o serie de schimbări urmează să aibă loc în rândul preoților. Astfel se va elimina riscul de a se mai întâmpla astfel de cazuri în bisericile din România.

Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro

Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro

Citește si: Alte acuzații pe capul lui Visarion Alexa

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a propus impunerea unor noi reguli în biserică, printre care și testarea psihologică a preoților. Arhiepiscopul crede că această măsură odată implementată, îi va putea depista pe preoții care riscă să aibă un comportament neadecvat față de femeile care trec pragul bisericilor.

Preotul dorește ca toți preoții să fie supuși unei comisii de specialitate și uneia medicale, dar să și prezinte un dosar propriu care să conțină cazierul lor judiciar, prin care să demonstreze că nu au avut probleme cu legea sau dosare penale.

Citește si: Părintele Visarion: "Postul este un medicament!" Legătura incredibila dintre post si cancer!

Totodată sunt propuse și alte două acte, și anume o recomandare a duhovnicului și încă două persoane, dar și o adeverință emisă de medicul de familie.

Citeste si: Veste bună pentru femeile din România! Statul oferă vouchere de 250 de lei pentru alimente, chiar înainte de Paște- kfetele.ro

Citeste si: Victor Vrânceanu, primele declarații despre despărțirea de Andreea Antonescu: „Au existat anumite nemulțumiri de ambele părți”- radioimpuls.ro

Cazul în care este implicat părintele Visarion a luat amploare în România în ultima perioadă, după ce a fost acuzat de un număr în continuă creștere de femei. Ele au mărturisit că au fost agresate sexual de către preot, astfel că a devenit unul dintre cele mai mediatizate cazuri.

Citește si: Visarion Alexa, declarații halucinante despre soția lui, în spațiul public: „Deși are 40 de ani, soția mea arată ca o puștoaică de 18 ani”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si