Testele pentru coronavirus pot fi efectuate în 8 centre medicale, din care trei în Bucureşti

Ministerul Afacerilor Interne arată că, în prezent, testele pentru depistarea coronavirusului pot fi făcute în opt centre medicale, din care trei în Bucureşti, iar restul la Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Craiova. De asemenea, se fac eforturi pentru operaţionalizarea câte unui centru de analize în cât mai multe judeţe.

K.B., luni 16 martie 2020 , 17:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Autorităţile naţionale depun eforturi în mod constant pentru creşterea capacităţii de testare privind infectarea cu noul tip de coronavirus (COVID – 19). În acest moment analizele pot fi efectuate în 8 centre medicale, trei în Bucureşti şi câte unul în Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Craiova. În prezent se depun eforturi pentru operaţionalizarea câte unui centru de analize în cât mai multe judeţe", arată MAI.

Citeste si: Un medic din Italia a povestit într-o postare pe Facebook cum vede zilnic murind pacienții infectați cu coronavirus

Citeste si: DOCUMENT. Decretul prezidențial privind instituirea STĂRII DE URGENȚĂ în România

În acest sens, se desfăşoară procesul de instruire a personalului şi de achiziţie sau relocare a echipamentelor necesare pentru efectuarea testelor.

Citeste si: ANAF suspendă executarea silită a creanţelor bugetare, dar şi acţiunile de control fiscal

Conform sursei citate, la această dată sunt disponibile la nivel naţional 1.524 de teste pentru diagnosticare moleculară. Acestora li se adaugă alte 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară şi 40.000 de teste rapide care au fost achiziţionate deja şi vor fi distribuite către centre în această săptămână.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si