Testul dragostei. Cum poţi afla dacă te iubește cu adevărat. E uimitor

Testul dragostei. Test de iubire. Test de dragoste. Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un „test al dragostei” despre care cred că indică un o acurateţe mai mare succesul pe care îl va avea o căsnicie, comparativ cu alte teste similare.

A.M.S., duminică 19 ianuarie 2020 , 15:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Testul dragostei. Test de iubire. Test de dragoste. Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un „test al dragostei” despre care cred că indică un o acurateţe mai mare succesul pe care îl va avea o căsnicie, comparativ cu alte teste similare.

Cercetarea a indicat că un răspuns inconştient pe care îl au partenerii ar putea indica modul în care va evolua relaţia de cuplu.

Testul dragostei. Test de iubire. Test de dragoste. Reacția instinctivă

În studiu s-a constatat că cei care aveau o reacţie instinctivă negativă aveau mai multe şanse de a fi nefericiţi în viitor. Coordonatorul studiului, prof. James McNulty de la Florida State University, susţine că noul test indică adevăratele sentimente pe care le au proaspeţii căsătoriţi unii faţă de ceilalţi.

„Aceste răspunsuri instinctive imediate par să fie destul de puternice în prezicerea fericirii din cuplu”, a notat autorul.

Testul dragostei. Test de iubire. Test de dragoste.

Citeste si: Două lucruri pe care să le oferi neapărat partenerului tău, în funcție de zodia lui

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 135 de persoane proaspăt căsătorite. Mai întâi, cercetătorii i-au rugat pe participanţi să evalueze căsătoria prin adjective pozitive sau negative precum „bună”, „satisfăcătoare”, „rea” sau „nesatisfăcătoare”.

Ulterior, indivizilor le-au fost măsurate reacţiile instinctive cu ajutorul „testului dragostei”, coform Descopera.

Testul dragostei. Test de iubire. Test de dragoste. Ce presupune testul?

Mai exact, unuia dintre parteneri i se arăta, pentru o treime de secundă, o fotografie cu jumătatea sa. Apoi, indivizii erau rugaţi să indice rapid dacă anumite cuvinte, precum „minunat”, „oribil”, „înfricoşător”, sunt pozitive sau negative.

Viteza cu care răspundeau participanţii era un indicator al sentimentelor lor adevărate, susţin oamenii de ştiinţă.

Testul dragostei. Test de iubire. Test de dragoste.

Citeste si: Trei zodii cu destin de aur. Ei sunt trimişii lui Dumnezeu pe pământ

Princioiul psihologic de asociere

Testul are la bază un principiu psihologic de asociere. Potrivit acestei teorii, oamenii de ştiinţă urmăresc să observe dacă după ce văd fotografia cu partenerul, subiecţii sunt într-o stare de spirit pozitivă sau negativă.

Astfel, dacă participantul are o stare de spirit pozitivă, el va identifica cuvintele pozitive mai repede decât pe cele negative şi invers.

În studiu s-a observat că deşi răspunsurile conştiente ale tinerilor căsătoriţi indicau că relaţia lor este fericită, reacţiile instinctive constatate în urma testului dragostei variau considerabil.

Citeste si: 3 zodii care se despart în 2020! Vor avea parte doar de lacrimi și suspine

Cum oamenii de ştiinţă au continuat să intervieveze subiecţii din 6 în 6 luni timp de 4 ani, ei au constatat că cei care avuseseră reacţii instinctive negative aveau o probabilitate mai mare de a declara că sunt nefericiţi în relaţie odată cu trecerea timpului.

Testul dragostei. Test de iubire. Test de dragoste.

Testul dragostei. Test de iubire. Test de dragoste. Adevăratele sentimente

„Cu toţii vrem să credem că ne-am implicat în relaţii bune, iar oamenii reuşesc să se convingă singuri că fac parte dintr-un cuplu fericit, însă aceste niveluri ale reacţiilor instinctive indică adevăratele sentimente pe care le au oamenii referitor la relaţiile în care sunt”, a explicat prof. McNulty.

Citeste si: Horoscop 2020. Zodii blestemate să le meargă prost anul acesta

Cu toate acestea, cercetătorii au admis că, momentan, acest test al dragostei nu este suficient dezvoltat pentru a-l putea oferi acum celor care urmează să se căsătorească.

În plus, în timpul studiului s-a observat că deşi unii dintre participanţi au avut reacţii instinctive negative, ei continuau să formeze un cuplu fericit chiar şi după 4 ani de la căsătorie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si