Theresa May a primit oficial mandatul de premier al Marii Britanii

Theresa May, noul premier al Marii Britanii, a rostit primul său discurs în calitate de şefă a Guvernului, în cursul căruia a promis că va construi o ţară mai bună pentru toţi cetăţenii săi, nu doar pentru cei privilegiaţi.

miercuri 13 iulie 2016 , 21:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

May şi-a început discursul cu un omagiu la adresa predecesorului său David Cameron, pe care l-a descris drept “un premier măreţ, modern”.

“Sub conducerea lui David, Guvernul a stabilizat economia, a redus deficitul bugetar şi a ajutat la angajarea mai multor oameni decât vreodată în trecut. Dar moştenirea adevărat a lui David nu ţine de economie, ci de justiţie socială. De la introducerea căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, până la scutirea completă de taxe pe venit a persoanelor cu salarii mici, David Cameron a condus un Guvern al unei naţiuni unice şi în acest spirit intenţionez şi eu să conduc”, a spus ea.

May a transmis un mesaj şi către Scoţia, ai cărei lideri vehiculează tot mai des după referendum o posibilă ieşire de sub conducerea Londrei. “Nu ştie toată lumea acest lucru, dar numele complet al partidului meu este Partidul Conservator şi Unionist. Iar acest cuvânt, unionist, este foarte important pentru mine. Înseamnă că noi credem în Uniune, în legătura foarte preţioasă între Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord. Dar înseamnă şi altceva, la fel de important. Înseamnă că noi credem într-o Uniune nu numai a naţiunilor Regatului Unit, ci şi a tuturor cetăţenilor noştri, a fiecăruia dintre noi, oriunde suntem şi de oriunde venim”, a subliniat ea.

Theresa May a insistat pe obiectivele sociale ale Guvernului său. “Misiunea de a face Marea Britanie mai bună pentru toată lumea, înseamnă mai mult decât combaterea acestor injustiţii sociale. (…) Dacă eşti una dintre aceste familii, care abia se descurcă, vreau să îţi transmit direct un mesaj. Ştiu că lucrezi non-stop, ştiu că, uneori, viaţa poate fi grea. Guvernul pe care îl conduc eu nu va fi motivat de interesul celor puţini privilegiaţi, ci de al tău. Vom face tot ce putem pentru a-şi oferi mai mult control asupra vieţii voastre”, a promis ea.

În ceea ce priveşte ieşirea Marii Britanii din UE, noul premier a dat asigurări că ţara va reuşi să îşi construiască un rol important în lume. “Trăim într-un moment important in istoria ţării noastre. După referendum, ne aflăm în faţa unui moment de schimbare naţională profundă. Şi ştiu, pentru că suntem Marea Britanie, ne vom ridica la nivelul provocării. În timp ce ieşim din UE vom construi un rol nou, îndrăzneţ, pozitiv pentru noi în lume şi vom face din Marea Britanie o ţară care lucrează nu pentru cei puţini privilegiaţi, ci pentru noi toţi”, a spus ea

“Aceasta va fi misiunea Guvernului pe care îl conduc eu şi împreună vom construi o Mare Britanie mai bună”, şi-a încheiat discursul Theresa May, înainte de a poza pentru presă în faţa Dwning Street.

May a acceptat mandatul oferit de regina Marii Britanii, Elizabeth a II-a de a forma un nou Guvern, după ce David Cameron şi-a dat demisia. Ea a devenit a doua femeie premier din istoria ţării după Margaret Thatcher.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si