Tichete de masă pentru anul 2022. O categorie de români care nu beneficia de ele, va primi în acest an

Informații despre tichetele de masă din 2022. Românii care nu beneficiau de ele, vor primi și ei în acest an.

Author: Georgiana Balaban marți 26 aprilie 2022 , 14:26

tichete de masă 2022

Tichete de masă pentru români, în 2022.

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Au loc noi schimbări  în privința tichetelor de masă. Persoanele care nu benenficiau de tichetele de masă, vor primi și ele în anul 2022. Președintele Klaus Iohannis a promulgat de curând această lege.

Citeste si: VIDEO- Masa de Paște va costa cu 50% mai mult anul acesta. Ce alimente s-au scumpit cel mai mult

Iohannis a promulgat, în urmă cu puțin timp, legea privind reglementarea activităţii prestatorului casnic. Asta înseamnă că persoanele fizice cu activități casnice ocazionale vor putea fi remunerate exclusiv în tichete de activităţi casnice.

Vești bune în România

Românii care prestează activități casnice ocazionale, precum bonele, au parte de vești bune. Președintele României a promulgat legea prin care ei vor fi remunerați exclusiv în tichete de activități casnice

Șeful statului a menționat că principala cauză a perpetuării acestui fenomen îl constituie avantajul financiar imediat, obținut atât de beneficiar, cât și de persoana care desfășoară activitatea la acel beneficiar.

„Principala cauză a perpetuării acestui fenomen îl constituie avantajul financiar imediat, obținut atât de beneficiar, cât şi de persoana care desfăşoară activitatea la acel beneficiar, generat de sustragerea de la plata impozitelor şi a contribuţiilor sociale către bugetul de stat", a menționat Klaus Iohannis.

Citeste si: Preţ pască 2022: Câţi bani vor scoate românii din buzunar?

Iohannis afirmă că munca nedeclarată implică un loc de muncă nesigur, cu perpesctiva pe termen scurt, fără posibilități de progres profesional, cu veniti mai mici decât cele de pe piața muncii.

„Astfel, munca nedeclarată implică un loc de muncă nesigur, cu perspective pe termen scurt, fără posibilități de progres profesional, cu venituri mai mici decât cele de pe piața muncii, fără protecție socială", a mai menționat liderul.

Citeste si: Măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor

Potrivit președintelui României, efectele negative pentru cei care prestează activitatea nedeclarată se manifestă inclusiv în poziția economico-socială precară, în comparație cu persoaneel angajate cu forme legale.

„Efectele negative pentru cei care prestează activitate nedeclarată se manifestă inclusiv în poziția economico-socială precară în comparație cu persoanele angajate cu forme legale", a menționat președintele.

Iohannis a adăugat că persoanele fizice, beneficiare ale acestor serviii informale, plătesc remunerații mici, de multe ori sub nivelul salariului minim pe economie și sub nivelul cuvenit pentru vechime.

„Persoanele fizice, beneficiare ale acestor servicii informale, plătesc remunerații mici, de multe ori sub nivelul salariului minim pe economie și sub nivelul cuvenit pentru vechimea, pregătirea și timpul lucrat de cel în cauză”, potrivit notei de fundamentare a proiectului de lege.

Citeste si: Țările din Europa cu cele mai mici prețuri la benzină și motorină. Unde costă un litru de benzină 2,901 lei


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si