TIKA, Agentia de Cooperare si Coordonare turca, a organizat o cina traditionala de iftar. Demnitari si sefi de institutii turci si romani au raspuns invitatiei facute de TIKA intr-un moment special

Simbol al prieteniei interetnice, masa de iftar a fost organizata in colaborare cu Muftiatul Cultului Musulman din Romania.

Webeditor: A.N. Author: M.C.B. marți 05 iunie 2018 , 19:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In deschiderea evenimentului, Murat Iusuf, muftiul Cultului Musulman din Romania, a tinut un discurs in care a amintit despre relatiile speciale dintre poporul roman si poporul turc:

"Este o mare onoare sa va avem alaturi de noi, musulmani, crestini si evrei, pentru a evidentia inca o data buna intelegere care exista intre comunitati, care conlucreaza pentru asigurarea unui climat de pace si prosperitate intre popoare...

Fac un apel pentru respectarea valorilor culturale si spirituale ale fiecarui stat in parte, pentru a preveni extinderea fenomenului radicalizarii si a delictelor de orice tip, care pot afecta atat relatiile dintre oameni, cat si relatiile dintre statele noastre"

Agentia de Cooperare si Coordonare Turca a colaborat cu institutiile din Romania pentru numeroase proiecte, bazate, in principal, pe educatie si pe sanatate. Se pune accentul pe prietenia, pe fratia dintre cele doua popoare si pe sprijinul reciproc. Pana acum, TIKA a implementat peste 2000 de proiecte anual si isi doreste sa atinga un numar de 126 de tari care vor beneficia de acestea. 

Excelenţa Sa Osman Koray Ertaş, Ambasador al Republicii Turcia la Bucureşti, a vorbit despre parteneriatul strategic dintre Romania si Turcia, dar si despre bucuria de a organiza cina traditionala de iftar in tara noastra. Vicepresedintele TIKA a povestit despre asociatia pe care o reprezinta cu mandrie si care a implementat proiecte de succes in Romania. 

"Prin acest eveniment am vrut sa aratam puterea solidaritatii si prieteniei in aceasta tara frumoasa, printre diferite cetatenii si religii", au fost cuvintele ambasadorului Osman Koray Ertaş.

Intr-o zi importanta pentru musulmani, cum este sfanta luna a postului Ramadan, colaboratorii romani si turci au avut parte de o masa bogata, incarcata cu specialitati romanesti si turcesti. 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si