TOP Cele mai fiabile maşini second-hand de pe piaţă

Fiabilitatea maşinilor second-hand este esenţială pentru cei care vor să facă o astfel de achiziţie, iar un instrument care contorizează această calitate a fost pus la dispoziţie de un sondaj Driver Power în care au fost consultaţi 80.000 de proprietari de autoturisme.

Author: R.B. miercuri 19 iunie 2019 , 19:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În top 10 al celor mai fiabile maşini, japonezele ocupă nu mai puţin de şapte locuri. Scorurile fiecărei maşini sunt marcate printr-un procent, cu 100% fiind cotată o maşină ideală, fără nici măcar o problemă tehnică. Rezultatele acestui sondaj au oferit o serie de surprize. Concret, mărci care sunt considerate în general foarte fiabile au oferit o serie de surprize neplăcute.

Oricum chiar dacă optaţi să achiziţionaţi o maşină din acest top, procedaţi la o verificare a stării tehnice apelând la atelierele de service ale dealerilor autorizaţi. 

Pe primul loc se află Lexus IS Mk3 (fabricat începând cu 2013) cu un scor de 98.04%. S-au înregistrat numai cinci proprietari care au avut probleme tehnice minore, neesenţiale pentru cel care exploatează maşina.

  Locul doi este ocupat tot de Lexus cu modelul CT, care a acumulat un procent de 95.88%. Fabricat începând cu 2011, CT a prezentat mici probleme electrice, iar navigaţia cu care este dotată maşina s-a dovedit destul de nesigură.   

Citeste si: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

Pe locul trei se află Toyota RAV4 Mk4 care a fost cotată cu 95.48%. Fabricat între anii 2012-2018, RAV4 este SUV-ul cel mai fiabil din top. Aici s-au înregistrat unele probleme cu frânele, iar proprietarii s-a plâns că întreţinerea curentă este un pic prea costisitoare, scrie adevarul.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si