Topitarie de aluminiu, chiar langa gradinita! Parintii se tem pentru sanatatea copiilor lor - Aerul este toxic, iar garda de mediu nu inchide atelierul

Se tem ca le sunt copiii in pericol din cauza topitoriei de aluminiu care functioneaza exact langa gradinita. Chiar daca parintii au facut nenumarate sesizari ca aerul este toxic, cei de la garda de mediu nu vad inca un motiv sa inchida atelierul.

Author: V.P. marți 20 februarie 2018 , 19:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ioana Gealapu-educatoare Gradinita: se se duca la perfieria comunei, sa se duca spre padure. Nu credeti ca polueaza. Ba da.

Revolta parintilor si-a cadrelor didactice e, insa, fara ecou. Desi sesizari exista, iar oamenii vorbesc despre o poluare care le-ar putea pune in pericol sanatatea, cei de la garda de mediu se feresc sa vorbeasca despre asa ceva.

Gheorghe Neacsa-comisar sef Garda de Mediu Olt- garda de mediu -  nu putem vorbi despre o poluare ca sa vorbim de o poluare trebuie sa identificam aceste noxe sa vedem in ce procent se aflau noxele respectove.

Pana la identificare raman marturiile localnicilor care spun ca de cand topitoria a fost facuta langa case si chiar langa o gradinita, unele culturi nu mai dau rod, iar animalele ar fi murit din cauza fumului.

-Pomii, ni se distrug pomii. Niciun fruct nu mai fac.

Iulian Arsanoiu-viceprimar comuna Priseaca- Cine i-a dat autorizatie? autorizatia o are de la primarie? A obtinut o cu multi ani inainte de la primarie? nu stiu, de ce sa...

v-am spus, eu sunt de un an si jumatate, iar ei functionaza de mult. Nu stiu cine i-a dat.

Tunk Homer-patron topitorie: din punctul dvs de vedere tpopitoria e aproape de gradinmita si de scoala? Am inteles, dar noi lucram corect si nu facem fum, nimic.

Din cauza unei chichite in lege, topitoria in care se fac lingorui de aluminiu functioneaza legal, intrucat nu este prevazuta o distanta minima. Totusi, atelierul a fost amendat pentru ca emisiile nu erau scoase prin cosul de evacuare, dispus cu filtre, ci eliberate in atmosfera prin niste crapaturi, spun cei de la garda de mediu.

Gheorghe Neacsa-comisar sef Garda de Mediu Olt -  a fost aplicata o sanctiune contraventionala de 15 mii de lei si totodata au fost stabilite masuri privind remedierea defectiounilor aparute din timpul controlului.

In cazul in care patronul nu va rezolva problemele, societatea va fi inchisa.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si