Tiruri derapate pe DN7. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, vineri dimineaţa, se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea.

Traficul se desfăşoară alternativ pe raza localităţilor Morăreşti şi Valea Ursului, judeţul Argeş, din cauza a două autotrenuri care au derapat. 

Citește și: VIDEO- Cod roșu de ninsori în Grecia. Atenționare de călătorie de la MAE

Și alte accidente au avut loc vineri dimineața pe drumurile din sudul țării, pe fondul precipitațiilor abundente, sub formă de lapoviță și ninsoare.

UPDATE. Șoferii fără lanțuri, întorși din drum de Poliția rutieră, spre Rânca

Poliția Rutieră a instituit un filtru pe drumul național care duce spre vârful Rânca, județul Gorj.

Agenții de politie îi întorc din drum pe șoferii care nu au lanțuri antiderapante, transmit corespondenții Kanal D. 

Filtru al Poliției rutiere spre Rânca

[Sursa foto: Kanal D]

UPDATE. Situația traficului în țară la ora 10.00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române  informează că, la această oră, se circulă îngreunat, în condiții de iarnă pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, unde la km 146, în zona localității Morărești, județul Argeș, un autotren a derapat în această dimineață și blochează deplasarea pe o bandă.

Pe DN 2 traficul se desfășoară dirijat pe un fir între Râmnicu Sărat și Buzău, după ce două autotrenuri au derapat.

În județele aflate la această oră sub atenționare meteo Cod Galben sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, cu depunerea unui strat subțire de zăpadă pe carosabil în zona montană a județelor Argeș, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Dâmbovița, Harghita, Mehedinți, Prahova, Vrancea, unde se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Sunt precipitații sub formă de ploaie și lapoviță ușoară pe artere rutiere din județele Alba, Bacău, Dolj, Ilfov, Olt, Vâlcea.

Pe autostrăzile A1 București- Pitești, A2 București – Constanța, A3 București- Ploiești se circulă pe un carosabil umed, fără precipitații.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

trafic de coșmar pe drumurile din România

Trafic de coșmar pe drumurile din România

[Sursa foto: colaj]

UPDATE. Accident cu 8 victime pe Centura de Est a Ploieștiului 

Trafic blocat pe Centura de Est a Ploieștiului, zona Moara Nouă, unde 8 persoane au fost rănite, în urma unui accident cu două autoturisme și un microbuz. 

Conform primelor date furnizate de ISU Prahova, în coliziune sunt implicate trei autovehicule, respectiv două autoturisme și un microbuz, potrivit ObservatorulPH.

În mașini se aflau 11 persoane, 8 dintre acestea fiind asistate medical și transportate la UPU – SJU Ploiești. ISU intervine cu o autospecială de stingere, două ambulanțe SMURD și o ambulanță SAJ.

UPDATE. Trafic oprit pe DN 1A după un accident

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române  informează că traficul este oprit pe DN 1A Bărcănești – Blejoi, în zona localității Moara Nouă, județul Prahova, din cauza unui accident în care au fost implicate trei autoturisme.

În urma coliziunii, cinci persoane primesc îngrijiri medicale. Se estimează reluarea traficului după ora 08.00, transmite centrul Infotrafic.

Imagini cu drumurile din zona montană Gorj 

Pe ce drumuri se circulă în condiții de iarnă 

Centrul Infotrafic din Poliția Română anunță, vineri dimineață la ora 7.00, că se circulă în condiții de iarnă, cu strat subțire de zăpadă pe carosabil în zona montană a județelor Argeș, Mehedinți și Prahova.

Sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare pe drumurile din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Prahova, Sibiu, Vâlcea, Vrancea.

Precipitații sub formă de ninsoare sunt și pe autostrăzile A1 București-Pitești, A1 Sibiu- Deva, A3 București-Ploiești, unde se acționează cu material antiderapant, iar pe A2 București – Constanța plouă între kilometrii 10 și 160.

Recomandările Poliției Rutiere pentru șoferi

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române  recomandă conducătorilor auto să aibă în atenție condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben, de precipitații, polei și vânt, în perioada 26.01.2023, ora 18:00- 28.01.2023, ora 22.00. În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, vă sfătuim să adoptați o manieră prudentă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă, chiar lanțuri dacă situația o impune!

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. 

În condiții de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectați toate regulile de circulație şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie- climatizare! 

Conduceți în mod responsabil, cu multă atenție!

trafic de coșmar pe drumurile din România

Trafic de coșmar pe drumurile din România

[Sursa foto: colaj]

Starea drumurilor în sudul țării

267 de utilaje cu lamă au acționat și s-au răspândit peste 1500 de tone de material antiderapant în ultimele 12 ore drumurile naționale administrate de DRDP Craiova.

Starea părții carosabile:
➡️ Jud. Dolj- curată și umedă, exceptie:
DN 56 km 0+400 – 24+000 Craiova – Radovan, parțial zăpadă tocată sub 1 cm;
DN 65C km 4+000 – 40+000 Craiova – lim. jud. VL, parțial zăpadă tocată sub 1 cm;
➡️Jud. Mehedinți- curată și umedă, excepție:
DN 6 km 268+000 – 305+000 lim. SDN – Tamna, zăpadă tocată sub 1 cm;
DN 67A km 0+000 – 24+000 Broșteni – Comanda, zăpadă tocată sub 1 cm;
DN 56B km 0+000 – 39+000 Hinova – Țiganuși,zăpadă tocată sub 1 cm;
DN 56C km 0+000 – 60+000 ,zăpadă tocată 1-2 cm;
DN 66A km 88+000 – 109+308 Cerna Sat/MH – Herculane/CS ,porțiuni de zapada 1-2 cm.
➡️ Jud. Gorj – curată și umedă, excepție:
DN 67 km 47+000 – 59+000, zăpadă tocată 1-2 cm;
DN 67C km 16+000 – 34+800 Novaci – Ranca,zăpadă tocată 1-3 cm;
➡️ Jud. Vâlcea curată și umedă, excepție:
DN 7A km 0+000 – 40+000 Brezoi – Voineasa, zăpadă frământată sub 1 cm;
DN 7A km 40+000 – 86+601 Voineasa-lim. jud. HD, zăpadă framântată sub 1 cm;
DN 67C km 61+160 – 75+200 Ob. Lotrului/VL – Curpat/SB, zăpadă frământată sub 1 cm;
DN 65C km 40+000 – 81+000 Bălcești- Ciocaltei, zăpadă frământată 2-3 cm;
DN 65C km 81+000 – 111+400 Ciocaltei – Horezu, parțial zăpadă 1-2 cm;
DN 67B km 47+400 – 88+525 Obislavu – Giulesti, parțial zăpadă 1-2 cm;
DN 67B km 88+585 – 103+000 Giulesti – Gusoeni ,zăpadă frământată 2-3 cm.
➡️ Jud. Olt- curată și uscată, parțial umedă.

Intervenții pe drumurile naționale din jud. Timiș în cursul nopții și dimineața aceasta. Au acționat 35 de autoutilaje cu peste 240 de tone de material antiderapant pe DN 6, VO Timișoara, DN 69, DN 59, DN 58B, DN 68A, DN 59A, DN 59B, DN 57, DN 59D, DN 59C, DN 59E, DN 59F.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si