Traian Băsescu aruncă bomba: ”Ne îndreptăm spre o catastrofă! Nu e joacă!”

Fostul președinte Traian Băsescu trage un semnal de alarmă referitor la campania de vaccinare din România.

Catalina Popa, joi 14 ianuarie 2021 , 14:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

“Pe brambureala asta nu vor vaccina nici 3 milioane. Aș pune totul sub comandă unică, cu un colectiv restrâns care să fie informat la fiecare minut cu numărul de vaccinări făcute. Un sistem centralizat.

Văd că se încearcă să se urce pe administrațiile locale. Trebuie dată activitate de vaccinare spitalelor și policlinicilor private. Au condiții excelente pentru a ține vaccinurile.

Cred că ne îndreptăm spre o catastrofă. Este inadmisibil să ai în țară 450.000 de doze și să vaccinezi 140.000 în 16 zile. Țara e plină de oameni care știu să facă planuri, prea puțini care pot să le aplice. Se vorbește numai la viitor. Nu-i joacă, eu trag un semnal de alarmă! Nu au decât să spună că treaba merge foarte bine”, a spus Traian Băsescu, potrivit Gândul.

Citeste si: VIDEO - Preoții ne vorbesc despre puterea rugăciunilor la Dumnezeu

Citeste si: Liviu Dragnea, pus sub acuzare pentru vizita la Donald Trump

Nicuşor Dan a anunţat că în prezent, prin acţiunea celor şapte primării de sector, există între 300 şi 350 de centre de vaccinare care sunt gata să fie date în lucru. Primarul general a adăugat că au fost detaşaţi 50 de oameni la DSP Bucureşti, 50 la DSP Ilfov şi 50 la Serviciul de Ambulanţă, iar PMB este gata să detaşeze alte 140 de persoane, dacă va fi solicitat acest lucru.

„În zona de sănătate. Avem în continuare 50 de oameni detaşaţi la DSP. Avem 50 de oameni detaşaţi la DSP Ilfov şi avem 50 de oameni detaşaţi la Serviciul de Ambulanţă. Suntem gata să detaşăm 140 de persoane, la solicitarea lor. Am avut 5 spitale care au participat la faza 1 de vaccinare care s-a încheiat. Dintre ele au rămas 3 în faza a 2-a. O să schimbăm destinaţia parţială a centrului metropolitan şi acolo va fi o locaţie de vaccinare. Circul metropolitan o să aibă 30 de pucnte de vaccinare. Vom închide spitalul modular de la Pipera. Nu se mai justifică cheltuielile pe care le facem acolo. În situaţia în care numărul de persoane internate va creşte vom redeschide, sper să nu ajungem acolo. Am prelungit contractele managerilor de spitale pe 3 luni şi vă anunţ intenţia de a organiza în jurul datei de 15 iunie concursuri de manageri”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul Primăriei General. 

Chestionat câte centre de vaccinare sunt pregătite în Capitală pentru a doua etapă de vaccinare, edilul general a răspuns: „După cum ştiţi aceasta e o operaţiunea pe care o gestionează statul, prin prefect şi DSP. Noi ca autorităţi locale suntem doar ca suport. Aşa cum v-am spus, noi o să avem 5 centre în 4 locaţii – spitalele Colţea, Colentina şi Obreja şi două centre la Circul Metropolitan cu un total de 30 de puncte de vaccinare. Din câte înţeleg, la acest moment, prin acţiunea celor şapte primării de sector avem undeva la 300 – 350 de puncte de vaccinare care sunt gata să fie date în lucru”. 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si