Prim pas în dezvoltarea unui tratament împotriva COVID - 19

O echipă de cercetători a identificat un anticorp monoclonal uman care împiedică virusul SARS-CoV-2 să infecteze culturile de celule, ceea ce reprezintă un prim pas spre dezvoltarea unui tratament împotriva COVID-19, potrivit unui articol publicat luni de revista Nature Communications şi citat de EFE.

Author: A.M.S. marți 05 mai 2020 , 13:04

Prim pas în dezvoltarea unui tratament împotriva COVID - 19
Prim pas în dezvoltarea unui tratament împotriva COVID - 19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Prin această descoperire realizată de cercetători de la Universitatea din Utrecht, Erasmus Medical Centre şi Harbour BioMed (HBM), oamenii de ştiinţă speră sa dezvolte anticorpi umani pentru a încerca să prevină infecţia respiratorie COVID-19 provocată de coronavirusul SARS-CoV-2.

  "Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuţi cu anticorpi care au vizat infecţia cu SARS-CoV, care a apărut în 2002/2003", a declarat Berend-Jan Bosch, cercetător la Universitatea din Utrecht, scrie Agerpres.

  Citeste si: Studiu: O persoană din cinci infectată cu Covid-19 nu prezintă simptome

  "Utilizând această colecţie de anticorpi împotriva SARS-CoV, am identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-CoV-2. Acest anticorp neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecţiei în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta", a explicat Bosch.

  El a observat că acest anticorp se leagă atât de proteina SARS-CoV cât şi de cea a SARS-CoV-2.

  Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

  Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

  "Această caracteristică de neutralizare încrucişată a anticorpului este foarte interesantă şi sugerează că are capacitatea de a frâna boli ce pot apărea pe viitor şi care sunt provocate de coronavirsuri", a precizat expertul olandez.

  Prim pas în dezvoltarea unui tratament împotriva COVID - 19
  Prim pas în dezvoltarea unui tratament împotriva COVID - 19

  Citeste si: Te poți infecta cu coronavirus în piscină? Ce spune profesorul Alexandru Rafila

  " Această descoperire aduce o bază solidă de cercetare suplimentară pentru a studia caracteristicile acestui anticorp şi a dezvolta posibile tratamente împotriva COVID-19", a declarat la rândul său, Frank Grosveld, unul dintre autorii cercetării. "Acest anticorp utilizat în această cercetare este în întregime uman", a precizat el.

  Anticorpii terapeutici convenţionali sunt dezvoltaţi iniţial la alte specii, iar apoi sunt supuşi unui tratament adiţional pentru a fi "umanizaţi", notează articolul.

  Citeste si: Cand se termina pandemia de coronavirus in Romania. Anuntul oficial al lui Raed Arafat

  Preşedintele HBM, Jingsong Wang, a subliniat că trebuie realizate şi alte studii pentru a vedea dacă acest anticorp poate proteja sau diminua severitatea acestei boli la oameni ."Credem că tehnologia poate veni în ajutorul nevoilor sănătăţii publice şi explorăm şi alte căi de cercetare", a precizat el.


  Abonează-te pe


  Partenerii nostri
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si