Tratamentul revoluționar de la Timișoara. „Ne așteptam să avem un rezultat favorabil”

Tratamentul introdus la Timișoara a dat rezultate, de trei săptămâni numărul cazurilor care au nevoie de intubare scăzând, a anunțat șeful secției de Boli Infecțioase a spitalului, doctorul Virgil Musta.

Author: I.C. marți 12 mai 2020 , 13:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„În urmă cu aproximativ o lună, văzând studiile clinice și rezultatele acestora, pe lângă faptul că la necropsie la o serie de pacienți s-a observat o coagulare la nivelul vaselor mici, atât la nivelul plămânilor cât și pe alte organe, am hotărât să introducem preventiv tratament anticoagulant la pacienții confirmați, pe anumite criterii clinico-biologice.

Ne așteptam să avem un rezultat favorabil, în sensul că pacienții nu au mai necesitat terapie intesivă pe aparate de ventilație mecanică”, a spus la Digi24 Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Citeste si: Încă un angajat al Metrorex, confirmat cu coronavirus/ Colegii săi, în izolare la domiciliu

„Important este ca această terapie să fie administrată precoce, pentru că este una dintre complicațiile care intervin în formele de evoluție severă a pacienților cu infecții cu COVID”, a adăugat acesta.

Musta a spus că Timișoara nu este singurul spital din România care folosește acest tratament.

Citeste si: Va prelungi Klaus Iohannis starea de urgență? „O să mă înjure tot poporul român”

„Urmează să fie un ghid la nivel național care să cuprindă acest tratament – și este foarte bine făcut de către Comisia de Cardiologie și Hematologie. Sunt convins că nu numai eu am introdus acest tratament, dar probabil eu am prezentat aceste rezultate”, a mai spus Virgil Musta.

Citeste si: „Ceasul morţii al lui Trump”, amplasat în New York

În funcție de starea fiecărui pacient, tratamentul cu anticoagulante se administrează împreună cu alte tratamente, a mai precizat doctorul Musta.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si