Trei mutații ale virusului, descoperite de medicii din Asia. Ce se întâmplă cu COVID-19

Trei noi mutații ale coronavirusului au fost descoperite de medicii din Coreea de Sud, potrivit unui raport prezentat luni, 10 august.

R.I., luni 10 august 2020 , 15:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Trei noi secvențe de genom modificat ale noului coronavirus au fost detectate în Coreea de Sud printre cazurile de COVID-19 importate, au declarat autoritățile de sănătate publică ale țării asiatice, potrivit agenției Yonhap.

Posibile mutații au fost detectate în așa-numita „proteină spike” a virusului, despre care se știe că-l ajută să pătrundă într-o celulă vie umană, a informat Channel New Asia.

Citeste si: Cum arată femeia care mănâncă numai aripioare de pui. Cazul care i-a speriat pe psihiatri

Autoritățile medicale de la Seoul au adăugat că infecțiile importate au implicat două persoane venite din Pakistan și una din Uzbekistan.

Citeste si: Imagini în exclusivitate cu meniul unui bolnav de COVID-19. Uluitor ce primesc pacienții infectați

Mutații în lanț ale noului coronavirus

Conform Centrelor Coreene pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC), noile mutații sunt diferite de 78,810 secvențe de genom virale înregistrate în baza de date de GISAID - o inițiativă științifică globală și sursa principală pentru datele genomice ale virusurilor gripei și noul coronavirus din spatele COVID -19.

Studiu: 40% dintre infectați sunt asimptomatici 

Un nou studiu despre coronavirus arată că 40% dintre cei infectaţi sunt asimptomatici. Din spusele cercetărilor, unele vaccinuri ale copilăriei ne-ar putea proteja.

Citeste si: Cum va începe școala în toamnă? Un medic pediatru oferă recomandări pentru părinți

Monica Gandhi este o renumită cercetătoare care a susținut că un număr extraordinar de mare de persoane infectate cu Covid nu aveau simptome. A dat mai multe exemple, printre care se află și cel al unui centru de persoane fără adăpost din Boston, din 147 de rezidenţi infectaţi, 88% nu au avut simptome, deşi au împărţit acelaşi spaţiu un timp îndelungat.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si