Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in insolventa a ELCEN

Tribunalul Bucuresti a admis, joi, cererea companiei ELCEN,cel mai mare producator de energie termica din România, de intrare in insolventa si a desemnat administratorul provizoriu.

joi 06 octombrie 2016 , 18:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Instanta a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei ELCEN si a desemnat ca administrator provizoriu societatea KPMG. Decizia poate fi contestata in sapte zile de la comunicare.

" Admite cererea debitorului Electrocentrale Bucuresti S.A. In temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr 85/2014 privind procedurile de prevenire a ins olventei si de insolventa, deschide procedura generala a insolventei impotriva debitorului Electrocentrale Bucuresti S.A.", se arata in decizia Tribunalului Bucuresti, potrivit News.ro.

Decizia a fost luata la o zi dupa ce un alt complet de la Tribunalul Bucuresti

a admis cererea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti de intrare in insolventa.

Cererea de intrare in insolventa a ELCEN a fost depusa in 26 septembrie la Tribunalul Bucuresti dupa decizia luata in Consiliul de Administratie al companiei controlate de Ministerul Energiei. Decizia ELCEN de a cere in instanta declansarea procedurii insolventei a fost luata ca urmare a situatiei financiare a companiei si a hotarârii din 21 septembrie a consilierilor generali ai Capitalei, de intrare in insolventa a RADET.

"Având in vedere situatia financiara a Electrocentrale Bucuresti SA si datoriile inregistrate la furnizorii si distribuitorii de combustibil, servicii si produse, situatie generata de neincasarea contravalorii pentru marfa livrata, de la RADET Bucuresti, si luând in considerare decizia Consiliului de Administratie al Regiei, Consiliul de Administratie al ELCEN a decis, astazi (22 septembrie, n.r.), inaintarea cererii de intrare in insolventa a societatii catre Tribunalul Bucuresti", potrivit Consiliul de Administratie al ELCEN.

Decizia "deriva din necesitatea reorganizarii societatii, dar si din cea de a asigura continuitatea producerii si furnizarii agentului termic pentru locuitorii din Bucuresti", preciza Consiliul de Administratie al ELCEN.

Consilierii generali ai Capitalei au decis, in 21 septembrie, inceperea procedurilor de intrare in insolventa a RADET. Consiliul de Administratie al RADET a luat act in 22 septembrie de decizia Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar in 23 octombrie dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti, care va incepe in 5 octombrie judecarea cererii RADET de intrare in insolventa.

In prezent, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,8 miliarde de lei, iar creantele inregistrate de RADET insumeaza aproximativ 3,7 miliarde de lei.

Compania ELCEN este controlata de Ministerul Energiei si produce si distribuie energie termica si energie electrica. Este cel mai mare producator de energie termica din România, asigurând aproape 40% din productia la nivelul tarii si 90% din productia din Bucuresti.

RADET se afla in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România.

Regia asigura 74% din necesarul de energie termica al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social si industrial (institutii publice si companii).


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Bilanț coronavirus 6 martie 2021: Numărul cazurilor noi și al deceselor este în... Bilanț coronavirus 6 martie 2021: Numărul cazurilor noi și al deceselor este în continuare în creștere. Bucureștiul este în scenariul roșu
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Amenințare cu BOMBĂ la un hotel din România! A intervenit un echipaj SRI Amenințare cu BOMBĂ la un hotel din România! A intervenit un echipaj SRI
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si