Tulcea: Autorităţile au amenajat 80 de locuri de cazare pentru persoanele care ar putea avea nevoie de carantină din cauza coronavirusului

Autorităţile tulcene au amenajat 80 de locuri de cazare pentru persoanele care ar putea avea nevoie de carantină din cauza coronavirusului, mai mult de jumătate dintre acestea fiind într-o tabără din Babadag.

G.B., luni 24 februarie 2020 , 20:04

 carantină din cauza coronavirusului
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectura Tulcea a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au aprobat “Planul de măsuri pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu Coronavirus- COVID 19 la nivelul judeţului Tulcea”.

Citeste si: Situația este alarmantă în Italia. Numărul deceselor continuă să crească

"De asemenea, a fost aprobată folosirea spaţiilor destinate carantinării persoanelor cu înalt risc de transmitere a infecţiei cu Coronavirus, respectiv 80 de locuri la nivelul întregului judeţ, spaţii identificate în precedentele şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Toate acestea au fost verificate ieri şi azi, pe teren, de o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică şi structurilor din cadrul M.A.I”, se arată în comunicat.

Tulcea: Autorităţile au amenajat 80 de locuri de cazare pentru persoanele care ar putea avea nevoie de carantină din cauza coronavirusului

Citeste si: Coronavirus. Decizia incredibilă anunțată de Germania

 carantină din cauza coronavirusului

Sursa citată a precizat că, în urma verificărilor, dintre aceste spaţii de cazare destinate carantinării persoanelor, primele 44 de locuri vor fi la Tabăra “Sinaia Dobrogei” din oraşul Babadag, apartinând Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Tulcea.


În funcţie de numărul persoanelor cu înalt risc de transmitere a infecţiei, actuala capacitate de cazare poate fi extinsă cu alte zece locuri, au mai precizat reprezentanţii Prefecturii Tulcea.

Direcţia de Sănătate Publică Tulcea va desfăşura zilnic, cu personal calificat, activităţi specifice în aceste spaţii de cazare şi va lua măsurile de specialitate care se impun.

Citeste si: Avertizare MAE: Guvernul italian a decretat starea de urgenţă în urma apariţiei unor noi cazuri de COVID-19

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Tulcea va monitoriza

toate persoanele care au intrat în ţară din localităţile unde au fost dispuse măsuri de carantină din China/Italia, stabilind zilnic contact cu acestea în vederea identificării persoanelor simptomatice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea vor acorda sprijin conform competenţelor legale, atât în punctele de frontieră, cât şi pe timpul transportului către spaţiile de carantinare sau unităţile spitaliceşti.

Citeste si: Traian Basescu: "Coronavirus va intra si in Romania. Trebuie sa ne pregatim pentru ce e mai rau"


Totodată, filiala Crucea Roşie

Tulcea va pune la dispoziţia persoanelor carantinate sprijin cu cazarmament, alimente, produse de igienă şi alte produse necesare.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Cu cât se vând dolarul și euro la fiecare bancă Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Cu cât se vând dolarul și euro la fiecare bancă
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
spotmedia.ro
Menghina lui Cîţu și datoria lui Iohannis. Coada pisicii Menghina lui Cîţu și datoria lui Iohannis. Coada pisicii
b1.ro
Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul... Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode
infoactual.ro
Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film
infoactual.ro
Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR! Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si