Cum poate fi stopată tulpina Delta de coronavirus. Agenția Europeană a Medicamentelor, mesaj de ultim moment

Vaccinarea cu două doze de vaccin împotriva Covid-19 este indispensabilă în asigurarea protecţiei împotriva variantei indiene Delta a SARS-CoV-2, a anunţat miercuri Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). Agenția îndeamnă, totdată, statele membre UE să-şi accelereze programul vaccinării.

Author: Razvan Ilie miercuri 14 iulie 2021 , 19:54

EMA: ”Respectarea programului vaccinării recomandat este indispensabilă în vederea beneficierii de cel mai înalt nivel de protecţie”[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Agenția pentru medicamente a Uniunii Europene a transmis miercuri un mesaj important în vederea stopării valului de infectări cu noua tulpină Delta, care cucerește treptat Europa: ambele doze ale unui vaccin Covid-19 sunt vitale pentru protecția împotriva variantei

Delta extrem de contagioase.

”Date preliminare sugerează că două doze de vaccin împotriva Covid-19(...) sunt necesare în vederea furnizării unei protecţii adecvate împotriva variantei Delta”, a anunţa agenția într-un comunicat de presă. 

Citeste si: VIDEO| Restricțiile revin în tot mai multe țări din Europa, iar vacanțele sunt în pericol din cauza variantei dublu-mutante. TOT ce trebuie să știți!

Mesajul comun al celor mai importante două agenții din Europa

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) au publicat o declarație comună, prin care solicită cetățenilor să se vaccineze și să respecte numărul recomandat de doze de vaccin.

„Acest lucru este deosebit de important, ținând cont de răspândirea variantei Delta a Sars-CoV-2. Vaccinarea e importantă pentru a proteja cetățenii, în special cei cu risc de Covid-19 sever, și pentru dorința de a ne deschide societățile și de a relaxa restricțiile”, se mai spune în mesaj.

Potrivit celor două instituții, ”respectarea programului vaccinării recomandat este indispensabilă în vederea beneficierii de cel mai înalt nivel de protecţie”.

Citeste si: "Groparii nu mai fac față". Noul epicentru al pandemiei în Asia. India, depășită de o altă țară

Noi restricții în Europa, din cauza variantei Delta

Răspândirea rapidă a variantei Delta a forțat mai multe state membre UE fie să impună noi restricții, fie să facă un pas înapoi de la planurile anterioare de redeschidere completă a economiilor.

Potrivit estimărilor, până la sfârșitul lunii august, varianta Delta (B.1.617.2) va constitui 90% din toate tulpinile de coronavirus care circulă în UE.

Evidențiind transmisibilitatea mai mare a variantei Delta și posibilitatea unui risc mai mare de spitalizare asociat cu aceasta, EMA a subliniat necesitatea de a accelera programele de vaccinare și de a închide „lacunele de imunitate și oportunitățile pentru apariția în continuare a variantelor, cât mai curând posibil”.

Citeste si: Florin Cîțu despre valul patru al pandemiei: ,,Vaccinul este singura soluţie”

Pe fondul dezbaterii privind „amestecul și potrivirea” vaccinurilor, EMA a spus că există motive științifice bune pentru a se aștepta ca strategia de vaccinare mixtă să fie sigură și eficientă atunci când este aplicată pandemiei Covid-19.

Agenția a declarat că o strategie de vaccinare mixtă, în care se administrează un vaccin diferit pentru a doua doză într-un program recomandat de 2 doze, poate permite populațiilor să fie protejate mai rapid și să utilizeze mai bine aprovizionarea cu vaccinuri disponibile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si