VIDEO | Ultimele imagini cu Regina Elisabeta a II-a în viață. Deținătoarea Coroanei Marii Britanii s-a stins din viață la 96 de ani

Ultima imagine cu regina Elisabeta a II-a în viață a fost surprinsă în data de 6 septembrie când s-a întâlnit cu noul premier al Marii Britanii Liz Truss.

Author: Diana Bostan vineri 09 septembrie 2022 , 09:36

regina

Regina Elisabeta a II-a și Liz Truss

[Sursa foto: Facebook - The royal family]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Întâlnirea dintre Regina Elisabeta a II-a și noul premier al Marii Britanii Liz Truss, a avut loc la reședința sa de vară de la Balmoral. 

Ultimele imagini cu Regina Elisabeta a II-a în viață

Liz Truss este a treia femeie din istoria țării care devine prim-ministru, după Margaret Thatcher și Theresa May.

Citeste si: Marea Britanie are un nou Rege: el va fi încoronat sub numele de Charles al III-lea

Ea a fost primită la castelul Balmoral, reședința de vară a reginei Elisabeta a II-a. Suverana s-a retras la Balmoral din cauza unor probleme de mobilitate.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la 96 de ani

Suverana a murit înconjurată de familia sa, după ce medicii i-au anunțat că starea de sănătate a reginei s-a înrăutățit.

Majestatea Sa a fost născută pe 21 aprilie 1926, a preluat tronul la nici 26 de ani, mai exact, în februarie 1952.

Citeste si: Mesajul Patriarhului Daniel după moartea Reginei Elisabeta a II-a

"Regina a murit în pace la Balmoral, astăzi după-amiază. Regele (Charles) și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra", se spune într-un comunicat al Palatului Buckingham.

"Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei Mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi resimțită profund în toată țara, în tărâmuri și în Commonwealth și de nenumărați oameni din întreaga lume. În această perioadă de doliu și schimbare, familia mea și cu mine vom fi mângâiați și susținuți de cunoștințele noastre despre respectul și afecțiunea profundă în care Regina a fost atât de larg ținută.", se arată în postarea făcută publică pe contul oficial de Instagram.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si