Un al doilea jandarm din Bucureşti a fost confirmat cu COVID-19, după ce ar fi luat virusul de la o rudă

Un al doilea angajat al Jandarmeriei Bucureşti a fost confirmat cu COVID-19, după ce ar fi luat virusul de la o rudă.

M.A., joi 26 martie 2020 , 20:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Jandarmeria a anunţat că s-au luat măsuri pentru izolarea lui şi a celor care au intrat în contact cu el. Referitor la primul jandarm confirmat cu coronavirus, instituţia a precizat că, având în vedere faptul că în spaţiul public au fost lansate acuzaţii la adresa sa, a informat unitatea de parchet competentă, pentru lămurirea tuturor aspectelor.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a fost informată, joi, că un al doilea angajat al instituţiei a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. 

"În urma verificărilor efectuate, jandarmul respectiv a contactat virusul în cadrul familial, de la o rudă", a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Citeste si: Povestea călărețului cu mască chirurgicală de pe străzile Iașului

Conform sursei citate, încă de la momentul în care jandarmul a fost considerat suspect de contactarea virusului, s-au dispus toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii.

Acesta a raportat imediat iar la nivelul unităţii au fost luate, de urgenţă, toate măsurile necesare referitoare la izolarea lui şi a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice.

Citeste si: Bilantul deceselor in Spania: Peste 4000 de morti. Cifrele cutremuratoare ale ultimelor 24 de ore

"Referitor la primul caz al unui angajat al DGJMB confirmat pozitiv, precizăm că subofiţerul a raportat cu celeritate posibila contactare a virusului, încă din primul moment în care a luat cunoştinţă de acest lucru. Având în vedere faptul că în spaţiul public au fost lansate acuzaţii la adresa sa, conducerea instituţiei a decis să informeze unitatea de parchet competentă, pentru lămurirea tuturor aspectelor", a anunţat Jandarmeria Bucureşti.

Citeste si: Coronavirus: Cum te protejezi de virus la cumpărături?

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si