Un alt oraș din România, în "lockdown"

Un alt oraș din România intră în carantină din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus: municipiul Baia Mare intră în carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

Author: Razvan Ilie miercuri 11 noiembrie 2020 , 15:33

Baia Mare intră în carantină pentru 14 zile, începând de azi - centrele comerciale se închid în weekend
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Instituirea măsurii de carantinare zonală a municipiului Baia Mare, pentru o perioadă de 14 zile, va începe de miercuri de la ora 17.00.

Potrivit prefecturii, principalele măsuri stabilite se referă la interzicerea circulaţiei în spaţii publice a persoanelor, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe propria răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Citeste si: Telefonul mobil ne infecteză cu COVID-19. Anunțul de ultima oră al specialiștilor

O altă măsură care intră în vigoare de astăzi: slujbele religioase cu caracter privat (botezuri, cununii, înmormântări) se pot oficia în lăcașurile de cult, cu participarea a maximum 16 persoane (numărul ce include și persoanele care oficiază slujba religioasă).

Oraș în carantină: ce alte măsuri și restricții intră în vigoare

Potrivit ordinului semnat de prefect, vor fi interzise în Baia Mare următoarele activităţi; organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise; organizarea de evenimente și/sau activități private pentru copii în spații deschise şi închise, locuri de joacă, spații de tip after-school etc.;activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor; activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv al celor amplasate în interiorul altor locații.

Citeste si: Autorul a zeci de piese de teatru de succes a murit răpus de o boală grea

Alte activități interzise de azi: activitatea cu publicul a saloanelor de înfrumusețare, coafură, frizerii, tatuaj, masaj, bronzat; activitatea cu publicul a structurilor de primire turistice, cu excepția cazării persoanelor care efectuează deplasări în interes profesional; organizarea și desfășurarea activităților de tipul spectacolelor și/sau concertelor; organizarea și desfășurarea activităților culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise sau deschise; toate activitățile și competițiile sportive, individuale sau colective, care se desfășoară în spații închise sau deschise, cu excepția celor profesioniste organizate de federațiile de specialitate.

Centrele comerciale, închise în weekend

A fost limitat programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21,00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant care vor avea program nonstop și în care personalul de serviciu va deservi clienții la geam.

Se limitează numărul de persoane în incinta hypermarket-urilor, supermarket-urilor și magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanțare fizică, cu asigurarea pentru clienți a unei suprafețe de 4 mp (din suprafața utilă a magazinului) și cu păstrarea distanței de 2 m între persoane.

În zilele de sâmbătă și duminică centrele comerciale își vor suspenda temporar activitatea pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice, cu excepția agenților economici care comercializează produse alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie. Vor putea comercializa în zilele de sâmbătă și duminică produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, în sistem ”take-away”/catering, agenții economici din centrele comerciale (zona fast food).

Își suspendă temporar activitatea, în zilele de sâmbătă și duminică, pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologie, inclusiv agenții economici din centrele comerciale care au acces din exterior (parcare) în magazinele comerciale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si