Un angajat al Penitenciarului Rahova, confirmat cu coronavirus

Un angajat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a fost confirmat cu coronavirus. El este asimptomatic. Persoanele cu care a intrat în contact au fost testate, rezultatele fiind negative

A.M.S., miercuri 01 iulie 2020 , 12:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Vă informăm că un angajat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie, şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate”, a transmis, miercuri, Administraţia NAţională a Penitenciarelor.

Rezultate negative pentru ceilaţi angajaţi

Potrivit sursei citate, angajaţii identificaţi contacţi au fost testaţi, rezultatele obţinute fiind negative.

”La nivelul întregului sistem penitenciar, se menţine aplicarea Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu COVID-19 în rândul personalului şi al persoanelor private de libertate. Purtarea echipamentului de protecţie şi păstrarea distanţei de siguranţă în activităţile care presupun interacţiune se implementează în continuare, administraţiile locurilor de deţinere promovând conduita de prevenţie asumată de la debutul contextului epidemiologic”, a mai transmis ANP.

Citeste si: Veste bună pentru angaţii în şomaj tehnic

Un angajat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova, confirmat cu coronavirus

Potrivit instituţiei, misiunile specifice se realizează în condiţii optime, fără disfuncţionalităţi, iar starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este corespunzătoare.

”Amintim, totodată, că măsurile adoptate de sistemul penitenciar au în vedere interesul superior al persoanelor custodiate, personalului şi terţilor, şi respectă reglementările Ministerului Sănătăţii şi ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a mai transmis ANP.

Citeste si: Schimbare majoră începând de astăzi! Cardul de sănătate devine din nou obligatoriu

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si