Un fotograf ranit in incendiul de la Colectiv a expus 15 fotografii realizate in noaptea tragediei. Miluta Fluieras: "Oamenii erau fericiti si nu se asteptau la nimic rau”

Fotograful de concerte Miluta Flueras a prezentat, in premiera, o expozitie cu fotografii realizate in noaptea tragediti de la Colectiv din 30 octombrie. Si el este unul dintre cei raniti in incendiu.

A.C., sâmbătă 21 mai 2016 , 16:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acesta a expus in cadrul expozitiei la Photo Romania Festival la Cluj-Napoca 15 fotografii alb negru si color, realizate in noaptea incendiului.  Miluta a precizat ca fotografiile sale au ramas acum drept amintire pentru familiile celor care si-au pierdut viata in tragedia de la Colectiv si ca, totodata, acestea au si valoare documentara, informeaza Mediafax.

"Ma bucur foarte mult sa vad expuse aceste 15 fotografii, este prima expozitie cu ele pe print, nu au mai fost prezentate niciodata intr-o expozitie, ci au fost vizionate on line, printre acestea figurand si ultima fotografie oficiala, sa spun asa, facuta in Colectiv. A fost destul de greu sa le selectez, mai ales cand e vorba cu fotografii care au un continut emotional aparte. A fost destul de dificil sa aleg fotografii care reprezinta cel mai bine ce s-a intamplat inainte de acel moment, care era atmosfera, si care surprind cat erau oamenii de fericiti si nu se asteptau la nimic rau”, a spus Flueras.

Acesta si-a amintit si ca a surprins putin de jerba de artificii care a aprins intreg clubul. Camera lui a ramas deschisa in timp ce el se intrepta spre usa, incercand sa isi salveze viata.

”Am fotografiat jerba, am prins putin din ea, apoi am vazut ca s-a aprins stalpul, ardea in plan vertical. Am stat cateva secunde, dar cand am vazut ca nu s-a intamplat nimic si focul nu era stins, mi-am luat geanta si m-am indreptat spre iesire. Incepuse panica, oamenii s-au impiedicat, au cazut, m-am trezit intre ei si nu am mai putut inainta. Flacara m-a surprins catre iesire, cand mai aveam cativa metri pana in fata usii. Incercand sa ies, mi-am abandonat camera care mi-a fost recuperata de un prieten, dar am intrat tarziu in posesia ei, deoarece eram in spital”, a povestit acesta.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si