Un gest superb facut de Turcia, prin Semiluna Rosie, pentru copiii orfani din Dobrogea. Peste 200 de micuti au luat parte la masa de Iftar

Iubirea si credinta sunt leacurile care vindeca toate suferintele oamenilor! Aseara, intr-un gest impresionant de solidaritate, Turcia prin, Semiluna Rosie a oferit o masa calda copiilor abandonati si batuti de soarta din 35 de state din intreaga lume. Evenimentul a avut loc si in Romania, in Statiunea Mamaia. Aici 200 de micuti proveniti din centre de plasament au luat parte la masa de Iftar.

Author: C.I.P. joi 31 mai 2018 , 13:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Imamul incepe rugaciunea la asfintitul Soarelui. Cu totii o asculta si nimeni se apropie de bucate inainte de incheierea ritualului. La finalul acestei zile lungi din Postul Ramazanului, in care s-au hranit spiritual  cu rugi, musulmanii se aduna la masa de iftar.

"Aceasta masa inseamna intalnirea cu belsugul. Dupa o zi intreaga de post, din zori de zi si pana la apusul Soarelui. Postul in sine inseamna sa simti ce simt si cei care nu beneficiaza de mancare, care stau flamanzi cu zilele.", a spus imamul Enghiun Refi.

In acest an, masa de Iftar a fost inchinata copiilor orfani.  "In acest context, Semiluna Rosie a venit si in Romania, a luat legatura cu Crucea Rosie Romana si impreuna cu sprijinul nostru au reusit organizarea acestui eveniment. Doresc sa multumesc tuturor institutiilor din Turcia si Romania care s-au implicat in organizarea acestui eveniment."

, a spus si consulul general al Republicii Turcia la Constanta, Uygar Mustafa Sertel.

"Suntem invitati la o activitate dedicata pentru peste 200 de copii proveniti din centre.", ne-a marturisit si Carmen Lungu, director Crucea Rosie Constanta.

A fost de fapt o actiune globala  organizata de statul turc prin semiluna rosie. "Sursa principala este poporul turc care in aceasta sfanta luna a Ramazanului intelege sa daruiasca din putinul pe care il are. Aceasta cina de Iftar este organizata in 35 de tari de catre Semiluna Rosie in colaborare cu autoritatile din fiecare tara.", a spus Cengiz Koc, presedinte Semiluna Rosie Romania.

Iar de astazi va incepe si mare caravana a cadourilor. Mai multi copii din Dobrogea urmeaza sa primeasca daruri in avans de 1 iunie.

"Vor fi impartite in jur de 1.500-2.000 de pachete cu cadouri, alimente pentr u copiii din Romania. Faptul ca sunt impartite copiilor in ajunul zilei de 1 iunie face ca acest gest sa  aiba o semnificatie cu atat mai importanta pentru noi.", a declarat Omer Karahasanoglu, presedinte Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea.

La masa de Iftar se spune ca sunt bine primiti oameni din toate religiile. Asa se face ca  la acest  eveniment intalnim tot mai multe cupluri formate din crestini si musulmani.

"Eu nu sunt de origine musulmana, sotul meu este. Dobrogea este comuniunea perfecta. Un mix de comunitati", ne explica o tanara.

Iar sotul doamnei, spune ca iubirea si fapta buna sunt cele care ne fac cu adevarat credinciosi. "Sincer, religia nu are importanta intre noi, important este sa fi om. Avem acelasi Dumnezeu. Masa aceasta de Iftar imi pare bine pentru ca s-a dat pentru copii orfani.", a spus si Osman, sotul tinerei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si