Un italian care munceste de doi ani in Romania ne-a vizitat toata tara! ''Nu cred sa existe in toata Europa asa ceva..."

Filippo Amelotti are 34 de ani si e originar din Alessandria, un orasel din nordul Italiei. A studiat la Milano, apoi a studiat in Spania si Canada, pentru ca in final sa ajunga in Romania, unde a si ramas. Locuieste in zona Dorobanti din Bucuresti. El a povestit pentru Radio Romania International motivele pentru care a ales sa se stabileasca in tara noastra.

G. S., sâmbătă 03 martie 2018 , 16:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

A studiat stiintele comunicarii, apoi s-a specializat in relatii internationale si studii economice. A calatorit si in Spania, cu o bursa Erasmus, dar si in Canada, intr-un schimb de studii.

“Nu am ales eu sa vin in Romania, ci mi-a fost propus. Am inceput sa lucrez pentru o companie italiana la Budapesta, in Ungaria, dupa ce schimbasem mai multe joburi. Apoi mi-au propus sa vin la Bucuresti pe o pozitie superioara si am acceptat asta acum doi ani. Sa intalnesc o cultura diferita nu a avut un impact mare pentru mine, fiindca si inainte calatorisem in alte tari. Este intotdeauna interesant sa vezi ce beau, ce mananca, care sunt diferentele si punctele diferite fata de propria mea cultura. Sunt mereu entuziasmat sa traiesc cu si asemenea altor popoare”, a declarat Filippo.

“Am vizitat aproape toata tara. Am mers in Transilvania, Maramures si Moldova. Am mers si la Timisoara. Anul trecut, in septembrie, am mers in Bucovina. Pana la Iasi am calatorit cu avionul, iar de acolo am inchiriat o masina si am mers sa vad Lacul Rosu si Suceava, in nord. Am vizitat si manastirile. Mi-au placut autenticitatea zonelor rurale si peisajele. Nu cred sa mai existe altundeva in Europa asemenea locuri ca cele pe care le-am vazut in Bucovina si Maramures”, a mai adaugat italianul.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si