Un nou studiu confirma beneficiile proteinelor slabe. Ce alimente reduc riscul de deces si care sunt cele mai periculoase

Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard arata ca alimentele cu proteine slabe, precum nucile, carnea de pui sau de peste reduc riscul de deces. La polul opus se gasesc lactatele, ouale si carnea rosie, care sporesc acest risc.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.C. marți 02 august 2016 , 18:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Studiul vine ca o confirmare a ceea ce specialistii au sustinut ani la randul, insa exista si cateva diferente. Proteinele grase, precum laptele sau oaule, nu au niciun efect asupra persoanelor sanatoase.

"Aşteptarile cu privire la impact sunt mai putin importante in grupul de persoane cu un stil de viata sanatos, dar nu şi la acela la care aceasta legatura dispare complet", a declarat Mingyang Song, cercetator la Massachusetts General Hospital

şi coautor al studiului, potrivit Agerpres.

"Când ne-am uitat mai indeaproape la date, am constatat ca grupul de persoane cu un stil de viata nesanatos a consumat mai multa carne roşie, oua şi produse lactate bogate in materii grase, in timp ce grupul de persoane cu un stil de viata sanatos consuma mai mult peşte şi pasari de curte", a dezvaluit cercetatorul.

Cel mai mare risc il prezinta carnea rosie, inclusiv cea de vita si de porc. Specialistii recomanda consumul de proteine care se gasesc in pâine, cereale, paste, fasole, nuci şi legume.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si